Direct naar de inhoud.

AJ Plug trapt haar tournee ‘Killer King’ af in d’Rentmeester

  • door:
  • op:
Album Killer King – AJ Plug | Foto: AJ Plug

VALTHERMOND – Op zondagmiddag 1 oktober treedt blues-zangeres AJ Plug op met haar drie muzikanten Klaas Kuijt (gitaar), Sebas Fledderman (gitaar) en Matt Daniel (Piano) in Concertboerderij d’Rentmeester in Valthermond. Op zondagmiddag 1 oktober vindt tevens ook de aftrap van haar Killer King tour plaats.

AJ Plug

AJ Plug (Alexandra Jolanda), woonachtig in Grolloo wordt gezien als een absolute topper uit de Nederlandse blues rock en roots scène. Ze wordt gezien als één van de meest indrukwekkende blues-rock ladies, die de Nederlandse blues en roots scène de laatste jaren heeft voortgebracht. Ook staat ze bekend als de zingende chauffeur van Johan Derksen.

Haar eerste album

Na het uitbrengen van haar debuut album ‘Let Go Or Be Dragged’ (2014) ging het als een speer met haar carrière. Oktober 2016 bracht ze haar tweede album ‘Chew Chew Chew’ uit die wederom ‘de hemel werd in geprezen’. De carrière van de uit Katwijk aan Zee afkomstige zangeres beland in een sneltreinvaart en ook haar tweede cd van de stoere blondine oogst louter jubelende recensies, schrijft het Blues Magazine.

In mei is ze komen wonen met haar partner en gitarist Klaas Kuyt in een boerderij in Grolloo komen wonen. In de boerderij werd haar album ‘Barefoot The GrollooTakes’ opgenomen en uitgebracht.

Slokdarmkanker

Begin 2019 sloeg het noodlot toe: slokdarmkanker kostte haar bijna het leven. Nu is AJ Plug weer helemaal terug. De ziekte, de Killer King, is ingetoomd. Dat haar album gaat over ziek zijn en beter worden is niet meer dan logisch. De songtitels spreken boekdelen: The Shape I’m In, The Sky Turned Black, Tears Ran Dry, Never Gonna Stop, It Will Be Alright, Gimme A Smile. Schrijven is verwerken. Tijdens het ziek zijn heb ik veel niet bewust meegemaakt. Veel heb ik ook verdrongen, denk ik. Toen ik weer liedjes ging schrijven kwam het allemaal weer terug. Zo heb ik het voor mezelf een plek kunnen geven. Nu is het klaar, schrijft AJ Plug op haar website.

Met de hulp van topmuzikanten als gitarist/producer Guy Smeets, toetsenist Roel Spanjers en drummer Arie Verhaar en haar vaste gitarist Klaas Kuijt is Killer King een hele muzikale en toegankelijke plaat geworden, met hier en daar een rauw randje. Het is een eerlijke plaat, geen bullshit. Het zijn geen liedjes over leuk stappen op de zaterdagavond, dat mag duidelijk zijn. Iedere song gaat echt ergens over. Hopelijk bieden ze herkenning en troost, schrijft ze op haar website.

Beste Blues Album 2021

In maart 2022 werd het album Killer King bekroond met een award -Beste Blues Album 2021- uitgereikt door de Dutch Blues Foundation tijdens de door corona uitgestelde albumpresentatie, poppodium Scum in haar woonplaats Katwijk.

Tournee in d’Rentmeester

Nu zij het weer kan doen gaat AJ Plug uitgebreid op tournee. De aftrap van haar Killer King tour vindt plaats op zondagmiddag 1 oktober in Concertboerderij d’Rentmeester in Valthermond. Verder in de maand oktober treedt ze op in Ult, Steenwijk, Valkenswaard, Breda en in Delfzijl.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal