Direct naar de inhoud.

Schorsing en opstappen: drugsincident schokt VV Musselkanaal

  • door:
  • op:
Het sportpark van VV Musselkanaal © Rutger Breider/RTV1

MUSSELKANAAL – Musselkanaal werd dinsdagochtend opgeschrikt door een reeks schokkende gebeurtenissen bij de lokale voetbalvereniging VV Musselkanaal. Een speler van het eerste elftal werd onlangs voor maar liefst twee jaar geschorst nadat hij betrapt werd op openlijk drugsgebruik tijdens de busreis na de wedstrijd van afgelopen weekend.

De aanleiding voor dit drama was een foto die gemaakt werd in de spelersbus van VV Musselkanaal. Op deze foto is te zien hoe een speler cocaïne aan het snijden is. Deze afbeelding werd via Snapchat verspreid en ging al snel viraal.

Het bestuur van de voetbalclub reageerde geschokt op deze ontdekking en nam onmiddellijk maatregelen. De betrokken speler werd voor twee jaar geschorst en kreeg daarnaast een toegangsverbod voor het sportpark van Musselkanaal opgelegd.

Een screenshot van de foto die via Snapchat is verstuurd © via Snapchat

De gevolgen van deze acties gingen verder dan alleen de speler in kwestie. In een reactie op het drugsincident legden de trainer, teamleider, verzorger en grensrechter van het eerste elftal hun functies neer. Voor trainer Wessel Woortman was de maat vol: “Dit voelt als drie messteken in de rug”, aldus Woortman.

De voorzitter van VV Musselkanaal, René Rakers, betreurde het vertrek van deze stafleden maar benadrukte dat de club het drugsgebruik niet tolereert, vooral niet op het sportpark of in clubkleding.

De KNVB heeft in een reactie aan DvhN aangegeven dat drugsgebruik bij voetbalverenigingen een zaak is voor de clubs zelf en de politie. De bond benadrukte dat drugsgebruik illegaal is en buiten het speelveld moet blijven.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal