Direct naar de inhoud.

Stadskanaal krijgt Kernteam Inclusie

  • door:
  • op:
Het gemeentehuis van Stadskanaal | © Rutger Breider/RTV1

STADSKANAAL – In de Nationale Week van de Toegankelijkheid lanceert de gemeente Stadskanaal het Kernteam Lokale Inclusie. Hiermee zet de gemeente een nieuwe stap in haar streven om Stadskanaal voor iedereen toegankelijk en gastvrij te maken.

Inclusief Stadskanaal

Al geruime tijd werkt de gemeente actief aan het creëren van een toegankelijke en inclusieve omgeving in Stadskanaal. Ze maakt haar communicatie begrijpelijker, past openbare gebouwen aan voor gemakkelijke toegang voor mensen met een beperking, en heeft een regenboogpad geïntroduceerd om de boodschap uit te dragen dat iedereen welkom is in de gemeente. Om verdere stappen te zetten in dit proces, werkt de gemeente samen met betrokken inwoners.

Kernteam Lokale Inclusie

Het Kernteam Lokale Inclusie bestaat uit Miriam Kuppers, Wim van der Zouw en Tjidde Bos. Onder leiding van wethouder Jur Mellies zullen zij zich de komende jaren inzetten voor een Stadskanaal waarin iedereen zich thuis kan voelen. Ze zullen onder andere advies geven over voorstellen en beslissingen van de gemeente, en fungeren als aanspreekpunt voor inwoners met ideeën.

Wethouder Mellies benadrukt het belang van deze samenwerking: “De gemeente Stadskanaal hecht er veel waarde aan dat iedereen zich hier welkom voelt. Maar ook wij hebben blinde vlekken en missen soms dingen. Daarom ben ik verheugd dat we nu samenwerken met inwoners die namens diverse groepen kunnen spreken. Samen zien we zoveel meer.”

Open Vacature

Hoewel het huidige kernteam een startpunt vormt, is er nog ruimte voor nieuwe leden. Inwoners van Stadskanaal die zich willen inzetten voor een toegankelijk Stadskanaal voor iedereen, worden van harte uitgenodigd om contact op te nemen met de heer J.F. Aukema via 0599-631631 of gemeente@stadskanaal.nl op maandag t/m vrijdagochtend. Samen kunnen zij bijdragen aan de verdere ontwikkeling van een gastvrije en inclusieve gemeente Stadskanaal.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal