Direct naar de inhoud.

Ezels verrassen ouderen in Musselkanaal met bezoekje: ‘Wat zijn ze groot’

  • door:
  • op:
Rika Hofkamp aait de ezel © RTV Noord

MUSSELKANAAL – In woonservicecentrum A-horst in Musselkanaal vieren ze dierendag op onconventionele wijze: met drie ezels. Saartje, Sophie en Lisa brengen een bezoekje aan alle bewoners.

Rika Hofkamp (83) zit gespannen op haar kamer. Ze weet dat er iets staat te gebeuren, maar niet wat. Dan staat er ineens een ezel voor haar deur. ‘Dat is wel een grote!’, lacht ze. Ze is niet de enige bewoner die er blij van wordt. ‘Wat worden we verwend he,’ zegt haar overbuurvrouw. Iedereen komt de beesten even aaien. ‘Wat kan je daarvan genieten, he!’

Geen hond of cavia

Ezels op bezoek gebeurt dan ook niet elke dag. Het idee komt van de activiteitenbegeleiding. Vanessa Simens: ‘We kwamen op het idee om iets levends in huis te halen en een hond of cavia is vrij standaard. Deze stal zit vlak bij mij, dus toen dacht ik: dan moeten we contact zoeken.’

Die stal is van Gerlinde Meendering. Ze gaat vaker met haar ezels langs ouderen. De ezels vinden dat geen probleem, zegt ze. ‘Ze zijn heel rustig en als er af en toe een lekker hapje in de bek gaat, dan vinden ze het prima.’ Omdat dieren zich niet helemaal laten regisseren, zijn er wel voorzorgsmaatregelen genomen. Meendering: ‘Ze hebben een mestzak om. voor een eventueel ongelukje.’

‘Hartstikke leuk, mooi anders wat,’ is het eindoordeel van Rika Hofkamp. Ze heeft ook liever een ezel dan een hond of kat op bezoek. ‘Laiver wat groots hahahaha.’-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal