Direct naar de inhoud.

Stichting Rikki Kanaalstreek: Nieuwe hoop voor kinderen in regio

  • door:
  • op:
Het bestuur v.l.n.r. Sienet Eling , Harm-Jan Riksen en Valentina Dijkstra © Nikki Groentjes

STADSKANAAL – Donderdag was de lancering van Stichting Rikki Kanaalstreek, een organisatie die zich toewijdt aan de kinderen en jongeren in de regio die wat extra steun kunnen gebruiken. Deze stichting, opgericht door Harm-Jan Riksen, heeft als voornaamste doel om deze kinderen uit de schaduw te halen en hun levens een positieve impuls te geven door middel van aandacht, begrip en onvergetelijke ervaringen.

In onze samenleving zijn er kinderen die om verschillende redenen het gevoel hebben dat ze niet gezien of gehoord worden, of die te vroeg volwassen verantwoordelijkheden dragen. Stichting Rikki Kanaalstreek gelooft in de eenvoudige, maar krachtige missie dat elk kind het recht heeft om gewoon kind te zijn, en dat vrijwilligers er zijn om te luisteren, te begrijpen en vooral om er te zijn voor deze kinderen.

Harm-Jan Riksen, de oprichter van de stichting, vat het als volgt samen: “Ons doel is simpel: elk kind verdient aandacht en een luisterend oor. We willen deze aandacht verpakken in leuke en positieve dagjes uit.”

Stichting Rikki Kanaalstreek zal kinderen en jongeren uitnodigen om deel te nemen aan diverse activiteiten, variërend van boottochten, vissen en fietsen tot bezoeken aan pretparken, muziekstudio’s en bedrijven. Bovendien zijn er veelbelovende samenwerkingen in ontwikkeling, waaronder een speciale band met kinderhotel De Burcht in Wedde. De mogelijkheden zijn grenzeloos en worden aangepast aan de individuele voorkeuren van het kind.

Het bestuur van Stichting Rikki Kanaalstreek, bestaande uit Harm-Jan Riksen, Valentina Dijkstra en Sienet Eling, staat te popelen om de uitdagingen en avonturen die voor hen liggen aan te gaan. Valentina Dijkstra benadrukt: “Onze stichting rust op empathie, mededogen en de overtuiging dat samen iets doen het verschil kan maken in het leven van een kind.”

Theatervoorstelling als Aftrap

Op 14 februari 2024 organiseert Riksen een muzikale benefietvoorstelling in Theater Geert Teis te Stadskanaal om Stichting Rikki financieel te ondersteunen. Dit is al de derde keer dat hij een theatervoorstelling organiseert voor het goede doel. Samen met muzikale vrienden en getalenteerde jongeren verrast hij het publiek met mooie verhalen, komische sketches en veel muziek. “De voorstelling markeert de start van Stichting Rikki,” zegt Riksen enthousiast. “In februari gaan we knallend van start.”

Over Stichting Rikki Kanaalstreek:
Stichting Rikki Kanaalstreek is een non-profitorganisatie die zich inzet voor kinderen en jongeren in onze gemeenschap die extra aandacht nodig hebben. Een luisterend oor en een goed voorbeeld kunnen een cruciaal verschil maken in het leven van kwetsbare kinderen en hopelijk een basis leggen voor een betere toekomst waarin ze zelfbewuste en positieve keuzes kunnen maken.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal