Direct naar de inhoud.

Stoppen met roken poli in Stadskanaal tijdens Stoptober

  • door:
  • op:
Foto ter illustratie © Pixabay

REGIO – Het is Stoptober, de maand waarin velen de beslissing nemen om te stoppen met roken. Als onderdeel van de Stoptober-campagne heeft de gemeente Stadskanaal samen met Verslavingszorg Noord Nederland (VNN) de ‘Stoppen met Roken Poli’ opgezet om haar inwoners te ondersteunen bij deze moedige keuze.

Roken is al lang bekend als een gewoonte die de gezondheid ernstig kan schaden. Maar wat gebeurt er eigenlijk met je lichaam als je de sigaretten vaarwel zegt? Giovanni Butselaar, een van de deelnemers aan de ‘Stoppen met Roken Poli’, deelde zijn verhaal in de RTV1 talkshow 1 op Vrijdag: “Wij hebben net een kleine meid gekregen, net twee maanden geleden. Ik wou eigenlijk niet meer die rokende papa zijn en ook gewoon mijn conditie verbeteren en besparen op de hoge kosten van roken.”

Tekst gaat verder onder video

Bekijk hier het hele interview

Reddingsboei

Voor Giovanni en vele anderen is de ‘Stoppen met Roken Poli’ een reddingsboei geweest. De deelnemers delen niet alleen hun motivatie om te stoppen, maar ook hun ervaringen en ondersteuning in de groep heeft een hechte band gesmeed. “Het werkt veel beter dan zelf stoppen of met pleisters of kauwgom, eerlijk gezegd,” aldus Giovanni.

Het proces van stoppen met roken kan een uitdaging zijn, maar de groepsbenadering van de ‘Stoppen met Roken Poli’ blijkt effectief. Deelnemers vinden steun en begrip bij anderen die dezelfde strijd voeren. “Je hebt zoveel steun aan iedereen waardoor je toch vol blijft houden in die cursus,” merkte Giovanni op.

Stoppen met Roken poli

De ‘Stoppen met Roken Poli’ is een zes weken durend programma waarin deelnemers leren over de bijwerkingen van stoppen met roken en de voordelen ervan. Het biedt niet alleen praktische tips maar ook een platform om ervaringen te delen, obstakels te bespreken en de voortgang te vieren.

Giovanni was te gast in het programma 1 op Vrijdag © 1 op Vrijdag/RTV1

Voor degenen die willen deelnemen, is er goed nieuws: deelname aan de ‘Stoppen met Roken Poli’ is gratis en kan worden aangevraagd via de gemeente Stadskanaal. Het programma helpt niet alleen bij het stoppen met roken, maar geeft deelnemers ook de kans om hun gezondheid te verbeteren en geld te besparen.

Roken heeft niet alleen ernstige gezondheidsrisico’s, maar kan ook een financiële last zijn. Giovanni Butselaar benadrukt dat hij zich beter voelt en meer geld heeft om aan andere dingen te besteden sinds hij is gestopt met roken. “Ik dacht eerst dat een groter pakje goedkoper zou zijn, maar eigenlijk kost het me uiteindelijk meer geld omdat je meer sigaretten hebt en dus meer rookt,” voegde hij eraan toe.

Uitdaging

De boodschap van Giovanni en andere deelnemers aan de ‘Stoppen met Roken Poli’ is duidelijk: stoppen met roken is een uitdaging, maar met de juiste ondersteuning en motivatie is het mogelijk. Deze Stoptober, laten ze zien dat een gezondere keuze niet alleen in oktober geldt, maar voor altijd.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal