Direct naar de inhoud.

16 scheidsrechters uit de regio maken kans op titel beste scheidsrechter

  • door:
  • op:
De verkiezing tot amateur scheidsrechter van het jaar is begonnen © KNVB

REGIO – De KNVB en ARAG hebben de aftrap gegeven voor de jaarlijkse Amateurscheidsrechter van het Jaar-verkiezing, die loopt tot en met 12 november 2023. Dit evenement begon tijdens de ‘Week van de Scheidsrechter’ en benadrukt het belang van scheidsrechters in het voetbal. Stemmen kan via de website www.scheidsrechtervanhetjaar.nl.

Deze verkiezing plaatst amateurscheidsrechters in de schijnwerpers die fair play hoog in het vaandel hebben staan. Dit jaar wordt er speciale aandacht besteed aan vrouwelijke scheidsrechters en jong talent onder de 18 jaar. De winnaars van vorig jaar, Etienne Wettingfeld en Fevzi Tripanci, zullen hun titels doorgeven aan nieuwe winnaars.

Nominaties voor de verkiezing zijn open tot en met 8 oktober 2023. Het is een kans voor de gemeenschap om lokale scheidsrechters te eren die zich inzetten voor eerlijk spel op het voetbalveld.

Op 6 januari 2024 bereikt de verkiezing zijn hoogtepunt tijdens de Dag van de Fairplay. Amateurscheidsrechters in Nederland kunnen dan deelnemen aan workshops en trainingen. De winnaars van de verkiezing worden op deze bijzondere dag bekendgemaakt door een deskundige jury, bestaande uit scheidsrechters Bas Nijhuis en Franca Overtoom, schrijver Sjoerd Mossou en ARAG-voorzitter Marc van Erven.

Regio

Opmerkelijk is dat maar liefst 16 scheidsrechters uit de regio van de Veenkoloniën meedoen, waaronder de gemeenten Veendam, Stadskanaal en Borger-Odoorn. Dit toont de betrokkenheid en passie van lokale scheidsrechters voor het spel aan.

Bekijk hieronder de genomineerden uit de Veenkoloniën:

Gemeente Veendam:

Veendam 1894Goof van Aalst
Veendam 1894Siep Nienhuis
VV WildervankB. Koster
Scheidsrechter Oldambt en VeenkoloniënJasper Harders (woont in Wildervank)
KNVB Henk Heidema (woont in Wildervank)

Gemeente Stadskanaal

SC StadskanaalRyan Boekhoudt
SC StadskanaalNiek Bruins Slot
SPWHenk Lemmen
VV MusselkanaalLubbertus Riemeijer
VV SETADennis Spelde
OnstwedderboysW. Buist
OnstwedderboysJan Reints

Gemeente Borger-Odoorn

VV ValthermondJonny Berends
VV ValthermondHenk Scholte-Aalbes
HOVCAndries Meendering
HOVCRudi Eding


-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal