Direct naar de inhoud.

Wat is er dit weekend te doen in de Veenkoloniën?

  • door:
  • op:
Astronomen maken zich grote zorgen: Lofartelescoop ontdekt ruis van SpaceX-satellieten © RTV Drenthe

REGIO – Het eerste weekend van de maand oktober nadert ons. Dit weekend staat met name in het teken van Halloween, Oktoberfest, Winkelweek in Musselkanaal en de Kanaalstreek Derby. Daarnaast staan er ook andere leuke uitjes op de agenda in de Veenkoloniën.

Halloweendagen bij Drouwenerzand Attractiepark in Drouwen
Elk jaar zit het Halloweenteam vanaf januari te vergaderen om een nieuwe invulling aan de Halloweendagen te geven, ze verrassen jullie graag namelijk! Volgens de organisatie is dat ook dit jaar weer gelukt, met als thema ‘Tijdreizen’! Het Attractiepark is dit jaar wederom ingedeeld in 4 verschillende thema’s: Winterplein, Heksengebied, Dia Los Muertos en Freak’s Circus Scare Zone, de decoratie en griezels zijn hier op aangepast.

“Halloween bij Drouwenerzand is geschikt en bedoelt voor het hele gezin; jong, jeugd en oud(er) zoals wij dat noemen, èn Halloweenliefhebbers met lef! Een Halloweendag is ècht anders dan anders. Het gehele park is in griezelig gezellige en soms misschien beetje enge Halloweensfeer; overal liggen pompoenen, maisstengels, strobalen, vogelverschrikkers en Halloween-decoraties. Ook staat er een grote tent in het Attractiepark”, laat de organisatie weten aan RTV1.

Tijdens de Halloweendagen; 7, 14, 21, 25 en 28 oktober, is het Attractiepark geopend van 13.00 – 21.00 uur

Herfstfair Klijndijk
Zoals de twee laatste jaren zal ook dit jaar in oktober een Herfstfair weer gehouden worden op het veld bij het dorpshuis van Klijndijk “Oes Hokkie”. Op zaterdag 7 oktober kan iedereen allemaal weer genieten van de leuke producten die daar aangeboden worden; van chocolade tot vazen, van tassen tot worst!

De Herfstfair in Klijndijk begint om 11.00 uur en eindigt om 16.00 uur.

Ladies Night Alteveer
Op zaterdag 7 oktober wordt er in de Drijscheer in Alteveer een Ladies Night georganiseerd. Inmiddels hebben zij al zo’n 45 standhouders op het gebied van kleding, decoratie, tuin, verzorgingsproducten, een tattoo artiest, een waarzegster, sieraden, bruisballen, accessoires….

Er is de hele dag een Photobooth waar jij met je vriendinnen of je moeder/dochter een te gekke foto kunt maken die jij via de mail gratis thuis krijgt gestuurd. Van 20.00-23.00 uur speelt duo Keyz de sterren van het podium met de gezelligste deuntjes. De Drijscheer heeft vers gebakken muffins bij de koffie/thee. Voor het diner is onze keuken open, en de barman schenkt graag een drankje voor jullie in. We gaan de hele Drijscheer omtoveren in een gezellig damesparadijs, schrijft de organisatie aan RTV1.

De organisatie verwacht dat er ongeveer 1000 bezoekers zullen gaan komen.

Navanta Festival in Stadskanaal
Zaterdag 7 oktober vindt voor de tweede keer het Navanta-festival plaats in Stadskanaal. De naam Navanta is niet zomaar gekozen. Het is oud-Italiaans voor scheepsruim. Navanta is een knus en verrassend festival in de smederij van Ervaarwater en aan boord van twee klassieke schepen, de Noordewind II en de Jatrie.  

Er is een grote verscheidenheid aan muzikanten te zien en te horen. Van jonge, beginnende bands en artiesten tot meer ervaren singer-songwriters en doorgewinterde rockers en van alles daar tussenin. Daarnaast is er een gezellig foodplein met allerlei lekkers. Het festival start zaterdag om 14.00 uur aan de Scheepswerfstraat 9 in Stadskanaal. 

Volgens de organisatie zijn er nog kaarten verkrijgbaar. Kaarten zijn verkrijgbaar in de voorverkoop via Ervaarwater of aan de kassa.  

Musselkanaal Winkelweek
De Winkelweek in Musselkanaal is al in volle gang. Van 5 oktober t/m 14 oktober organiseert Ondernemersvereniging Musselkanaal de Winkelweek in Musselkanaal. Met wederom een grote kermis, gezellige braderieën, grote vuurwerk show, veel vertier en diverse evenementen.

Zo is er op zaterdag 7 oktober een vullend programma van Steven Kazan en TikTok Tammo. Volgens de organisatie zijn er nog kaarten beschikbaar bij de Blokker en de Mitra in Musselkanaal.

Oktoberfest Veendam

Op de eerste zaterdag van oktober wordt de Sorghvliethal in Veendam traditiegetrouw omgedoopt tot ‘Bierstube’. De evenementenhal zal voorzien worden van een groot podium, lange straten van biertafels, bars voorzien van biertanks en bakplaten met Duitse lekkernijen! Daarnaast heeft de organisatie weer tal aan leuke acts weten vast te leggen. Aan hun de dankbare taak om er samen met de verwachte 1500 tot 2000 bezoekers één groot van te maken tijdens het 10-jarig jubileumjaar!

Kanaalstreekderby
Aankomende zaterdag is het SJS Stadskanaal tegen SV Mussel. Beide teams spelen 4e klasse F van het amateurvoetbal. VV SJS staat op dit moment op de 5e plaats en SV Mussel op de 12e plaats in de competitie. Ze hebben allebei 2 wedstrijden gespeeld.

De wedstrijd begint om 14.30 uur. Deze competitiewedstrijd wordt gespeeld op Sportpark Julianastraat in Stadskanaal in het kader van de Zaterdag 4e klasse F in district Noord van de KNVB.

De LofarDag
Zondag van 12.00-17.00 is er een LofarDag in de LofarZone tussen Buinen en Exloo. Er worden excursies over natuur en astronomie gegeven, er vinden lezingen plaats en jong (vanaf 4 jaar) en oud kunnen experimenteren met zwaartekracht, zwarte gaten en radiogolven.

Het is de vijfde keer dat er een LofarDag wordt georganiseerd, opnieuw in het landelijke Weekend van de Wetenschap. Bij elke editie bleek er veel belangstelling te zijn van inwoners, die graag meer willen weten van deze bijzondere en wereldberoemde radiostelescoop in een fantastisch natuurgebied.

Circus Barum in Stadskanaal
Afgelopen vrijdag 29 september, zaterdag 30 september en zondag 1 oktober waren de eerste circusvoorstellingen van Circus Barum aan de Manegelaan in Stadskanaal. “De sfeer zat er goed in en het publiek heeft zich goed vermaakt”, vertelt de organisatie aan RTV1. De organisatie is ook tevreden over de opkomst.

Hoewel het circus met de tijd is meegegaan, is tijdens de shows nog steeds die oude circussfeer van vroeger te proeven. Het waren boeiende voorstellingen met pony’s ,dromedarissen, lama’s, geitjes en honden. Maar er is ook ruimte voor jonge en talentvolle artiesten met onder andere acrobaten, jongleurs, clownerie en trapezewerkers hoog in het nok van het circus, schrijft de organisatie aan RTV1.

De voorstellingen van Circus Barum zijn t/m zondag 8 oktober in Stadskanaal te bewonderen.

Voor meer activiteiten en evenementen in de gemeenten Borger-Odoorn, Stadskanaal en Veendam kunt u vinden op onze website.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal