Direct naar de inhoud.

Spooktocht Stadskanaal in gevaar door tekort aan vrijwilligers

  • door:
  • op:
Spooktocht Stadskanaal | Foto: Buurtvereniging t’ Lange End

STADSKANAAL – Buurtvereniging ’t Lange End uit Stadskanaal wil op 28 oktober hun jaarlijkse spooktocht van 3,5 kilometer in Stadskanaal gaan organiseren. De spooktocht dreigt dit jaar in gevaar te komen, vanwege een tekort aan vrijwilligers. Volgens de buurtvereniging hebben ze op dit moment 45 vrijwilligers en ze zijn minimaal 25 extra vrijwilligers nodig om de spooktocht in Stadskanaal door te kunnen laten gaan.

13e editie spooktocht Stadskanaal

Op 28 oktober wordt voor de 13e keer de grootste spooktocht van Stadskanaal georganiseerd door Buurtvereniging t’Lange End. “De spooktocht is in de buurt van ons buurthuis. Het begint het noorden van Stadskanaal richting de dalweg. Daarna loopt men via landerijen en via een zelfgemaakte brug over een brede diepe sloot richting het bosgedeelte langs de Uniken begraafplaats, wat al afschrikt in het donker. Daarna lopen ze door de Unikenstraat richting de Semsstraat, waar ook spoken bij de woningen vandaan komen tot dat ze weer bij het buurthuis aan de Scheepswerfstraat 5 in Stadskanaal zijn”, vertelt André Mink, voorzitter van Buurtvereniging t’ Lange End.

Te kort aan vrijwilligers

Volgens de organisatie is het echt een leuke route, maar zonder spoken kunnen ze er geen leuke spooktocht van maken en ze zoeken dus ook vrijwilligers die hun overdag al kunnen helpen om acts op te bouwen, zoals bijvoorbeeld een tunnel van landbouwplastic. Ook is de organisatie op zoek naar spoken.

“Minimaal nog 25 vrijwilligers nodig”

Op dit moment heeft de buurtvereniging 45 vrijwilligers. Ze willen er minimaal 25 vrijwilligers erbij hebben om de spooktocht in Stadskanaal toch door te laten gaan. momenteel hebben we 40 vrijwilligers die hun hebben aangemeld om spook te zijn. “Maar om het heel mooi te maken zou 40 vrijwilligers erbij top zijn, want we moeten ongeveer een route 3,5 kilometer opvullen”, aldus Mink.

Door laten gaan

“Om er zeker van te zijn dat we het kunnen laten doorgaan moeten de vrijwilligers zich aanmelden voor woensdagavond 11 oktober, omdat we dan ook dingen met de vrijwilligers kunnen bespreken en eventueel nog dingen organiseren om het voor elkaar te krijgen”, aldus Mink. Volgens Mink organiseren zij de grootste spooktocht van Stadskanaal en komen de mensen overal vandaan. “Het zou jammer zijn als het niet door zou kunnen gaan. Normaal heeft de spooktocht zo’n 300 mensen op de been.”

Vrijwilligers kunnen zich aanmelden bij André Mink. Zijn telefoonnummer is 06 21 24 65 52.




-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal