Direct naar de inhoud.

Fantasy-auteur Maaike Niemeijer uit Stadskanaal debuteert

  • door:
  • op:
Maaike Niemeijer heeft haar eigen boek geschreven © Eigen foto

STADSKANAAL – Maaike Niemeijer, een nieuwkomer in de wereld van de Fantasy, heeft onlangs haar langverwachte boek uitgebracht. Met dit boek deelt ze een verhaal dat haar op een intrigerende schrijfreis heeft gebracht, en dat de deur opent naar een fantasierijke nieuwe wereld voor lezers.

In het programma 1 op Vrijdag beschrijft Maaike Niemeijer hoe haar schrijfavontuur begon: “Ik wilde eigenlijk altijd al schrijven, dat leek me heel erg leuk. Maar het leven overkomt je, je bent bezig met van alles en nog wat. Toen de kinderen kwamen, besloot ik thuis te blijven.” Haar besluit om thuis te blijven bood haar de kans om haar schrijfdroom na te jagen: “Na een aantal jaren had ik zoiets van, nou, misschien ben ik toch wel weer aan het werk.”

Tekst gaat verder onder video

Een magische serie

Maaike onthult dat haar boek het eerste deel is van een zesdelige serie, waarbij ze haar enthousiasme deelt: “Dit is het eerste deel van een zesdelige serie.” Dit in tegenstelling tot haar oorspronkelijke plan om een trilogie te schrijven, waar ze opmerkt: “Ik heb het ook geprobeerd aan de man te brengen, maar dat was heel lastig.” Haar uitgever stelde voor om het verhaal op te delen.

Unieke personages

Het boek speelt zich af in een Fantasy-koninkrijk en draait om twee imperfecte vrouwelijke hoofdpersonages. Maaike legt uit: “Het zijn niet vrouwen zoals je in heel veel fantasyboeken ziet, vrouwen die alles kunnen, die fantastisch knap zijn, grappig en ontzettend slim.” Ze benadrukt de kwetsbaarheid van haar personages en waarom ze voor deze benadering heeft gekozen “Nee, dat doe ik niet, want als ik dat lees, dan kan ik mezelf daar niet in herkennen.”

Een opvallend aspect van Maaike’s boek is de gedetailleerde wereldkaart. Ze wil lezers betrekken bij het verhaal: “Ik vind het zelf altijd leuk om mee te kijken, zoals in bijvoorbeeld The Lord of the Rings.” De kaart, die de lezer meeneemt op een ontdekkingsreis, versterkt de leeservaring en biedt een gevoel van betrokkenheid.

De voorkant van het boek © Eigen foto

Uitdagingen in het boekenvak

Maaike deelt enkele van de uitdagingen waarmee ze als Nederlandse debutante wordt geconfronteerd: “Er is gewoon heel veel uit het buitenland populair, mensen lezen ook steeds vaker Engels.” Ze erkent dat het moeilijk is om als Nederlandse auteur te beginnen, maar haar liefde voor Fantasy en haar unieke benadering van het genre hebben haar geholpen op te vallen.

Lezersreacties

Maaike heeft al lovende reacties ontvangen sinds de lancering van haar boek. Ze is enthousiast over de feedback van lezers die normaal gesproken geen fan zijn van Fantasy: “Mensen die zeggen: ‘Nou, ik hou eigenlijk niet van Fantasy, maar ik hoorde van dat jij een boek had geschreven, dus ik dacht dat ik het toch zou lezen.'”

Hoewel Maaike’s boek nu beschikbaar is via verschillende kanalen, onthult ze haar plannen voor de toekomst. Ze wilt namelijk haar boek ook in fysieke boekwinkel hebben liggen. “Ik heb inderdaad al verschillende boekhandels gemaild en contact gezocht. Dus dat zijn allemaal wel echt leuke dingen.”

Het debuutwerk van Maaike Niemeijer biedt lezers een unieke kans om zich onder te dompelen in een meeslepend Fantasy-avontuur met boeiende personages en een betoverende wereld. Haar inspirerende reis van schrijfster tot auteur is een opwindend voorbeeld voor aspirant-schrijvers overal.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal