Direct naar de inhoud.

Stam en Schoon na spannende strijd door naar laatste zestien WK beachvolleybal

  • door:
  • op:
Katja Stam en Raïsa Schoon tijdens het EK in Wenen. | Foto: CEV

HUAMANTLA – Katja Stam uit Klijndijk en Raisa Schoon kunnen zich opmaken voor de achtste finales van het WK. In een ware thriller in het Mexicaanse Huamantla won het Nederlandse koppel met 2-0 (34-32 en 23-21) van de Spaanse dames Daniela Álvarez en Tania Moreno.

Stam en Schoon hadden het moeilijk tegen het als 33ste geplaatste Spaande koppel. De hele eerste set ging het gelijk op, maar uiteindelijk kregen Álvarez en Moreno als eerste een setpunt. Toch leek er geen einde aan te komen in de eerste set. Stam en Schoon overleefden drie setpunten en sloegen uiteindelijk zelf op het elfde setpunt toe.

Onnodige spanning tweede set

In de tweede set hadden Stam en Schoon al snel een verschil gemaakt. Een voorsprong van vijf punten bleek echter niet genoeg te zien. Bij 18-18 stond het weer gelijk. Toch trokken Stam en Schoon de wedstrijd naar zich toe. Bij het derde matchpoint was het raak: 23-21.

In de nacht van donderdag op vrijdag staat de achtste finale op het programma. De tegenstanders van Stam en Schoon zijn de Amerikaanse dames Terese Cannon en Megan Kraft.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal