Direct naar de inhoud.

Stam en Schoon soepel door naar kwartfinale WK beachvolleybal

  • door:
  • op:
Katja Stam in actie tijdens het EK in Wenen. | Foto: CEV

HUAMANTLA – Katja Stam uit Klijndijk en Raïsa Schoon hebben in Mexico de laatste acht bereikt bij het WK beachvolleybal. In Huamantla wonnen ze van de Amerikaanse dames Terese Cannon en Megan Kraft met 2-0 (21-18 en 21-17).

In de eerste set ging het lang gelijk op maar vanaf 10-10 sloegen Cannon en Kraft een gaatje van vier punten. Bij 16-16 stonden de teams weer naast elkaar. Door een geweldig blokpunt van Stam op 18-17 werd het verschil gemaakt. Schoon maakte het met een ace af: 21-18

In de tweede set wisten Stam en Schoon meteen het verschil te maken met een 8-3 voorsprong. Stam en Schoon kwamen daarna niet meer in de problemen. Ze lieten nog twee matchpoints liggen maar sloegen bij het derde toe: 21-17.

Oude bekende

In de kwartfinale spelen Stam en Schoon in de nacht van vrijdag op zaterdag om 5 uur tegen de nummers één van de wereld, Duda en Ana Patricia uit Brazilië. Stam en Schoon verloren bij de laatste ontmoeting eind september in de halve finale van de Elite16 in Parijs met 21-16 en 21-12 van de Braziliaanse dames.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal