Direct naar de inhoud.

Wat is dit weekend te doen in de Veenkoloniën?

  • door:
  • op:
Halloween in Drouwenerzand Attractiepark in Drouwen | Foto: Drouwenerzand Attractiepark

REGIO – Het tweede weekend van de maand oktober nadert ons. Dit weekend staat met name in het teken van Halloween in Drouwen, Prummelweek in Valthermond, het slotfeest van Winkelweek in Musselkanaal, de afsluiting regenboogweek in Borger met Extrafazant bij Podium34, Buspop Emmen en caberatier Tobi Kooiman is te bewonderen in Theater vanBeresteyn in Veendam Daarnaast zijn er ook andere leuke uitjes in de Veenkoloniën.

Prummelweek
Van 14 tot en met 25 oktober staat de derde Prummelweek gepland, waarin het cultureel erfgoed van architect Klaas Prummel centraal staat. Deze week biedt een unieke kans om zijn nalatenschap te ontdekken, met onder andere de Prummeltour, een 22 kilometer lange fietstocht onder begeleiding van ervaren gidsen, vertrekkend vanaf Zuiderdiep 123 in 2e Exloërmond op 14-15 oktober en 21-22 oktober om 13:00 uur.

Voor meer informatie en aanmelden, kunt u terecht op de websites www.prummeltour.nl, www.drentmeester.nl en www.odeoncultuurhuis.nl. 

Buspop Emmen
Vanuit eetcafé Groothuis in het centrum van Emmen vertrekken er op 14 oktober 6 oude Amerikaanse schoolbussen vol met zo’n 80 muziekliefhebbers naar Melody in Barger-Oosterveld, het Postkantoor in Nieuw-Amsterdam en Het Perron in Valthe. Tijdens de rit in de oud Amerikaanse schoolbus maak je een tocht langs drie live optredens in de regio. Volgens de organisatie is het evenement al uitverkocht.

Winkelweek Musselkanaal
Van 5 oktober t/m 14 oktober organiseert Ondernemersvereniging Musselkanaal de Winkelweek in Musselkanaal. Met wederom een grote kermis, gezellige braderieën, grote vuurwerk show, veel vertier en diverse evenementen. Ze zijn allemaal goed bezocht.

Zaterdag 14 oktober begint de dag met een kermis. Om 14:00 uur wordt het horecaplein ‘De Gelegenheid geopend in Musselkanaal. Om 19:00 vindt er een optocht plaats van Amicitia met fakkeltocht met medewerking van MSK Gym aan de Kerkstraat in Musselkanaal. Om 19:30 vindt er een groots vuurwerk plaats bij de Stationsstraat nabij de ijsbaan in Musselkanaal.

Om 21:00 uur vindt het slotfeest van de Winkelweek Musselkanaal plaats, met onder andere All-Right Coverband, DJ Hemmen, DJ Bert Bakema, DJ Kevin Platen en DJ Marcel Huisman.

Halloweendagen bij Drouwenerzand Attractiepark in Drouwen
Afgelopen zaterdag op 7 oktober was de eerste Halloweendag bij Drouwenerzand Attractiepark in Drouwen. Volgens het attractiepark werden er 500 meer kaarten verkocht dan vorig jaar. In totaal hebben ze op de eerste Halloweendag 1.700 kaarten verkocht.

Elk jaar zit het Halloweenteam vanaf januari te vergaderen om een nieuwe invulling aan de Halloweendagen te geven, ze verrassen jullie graag namelijk! Volgens de organisatie is dat ook dit jaar weer gelukt, met als thema ‘Tijdreizen’! Het Attractiepark is dit jaar wederom ingedeeld in 4 verschillende thema’s: Winterplein, Heksengebied, Dia Los Muertos en Freak’s Circus Scare Zone, de decoratie en griezels zijn hier op aangepast.

“Halloween bij Drouwenerzand is geschikt en bedoelt voor het hele gezin; jong, jeugd en oud(er) zoals wij dat noemen, èn Halloweenliefhebbers met lef! Een Halloweendag is ècht anders dan anders. Het gehele park is in griezelig gezellige en soms misschien beetje enge Halloweensfeer; overal liggen pompoenen, maisstengels, strobalen, vogelverschrikkers en Halloween-decoraties. Ook staat er een grote tent in het Attractiepark”, laat de organisatie weten aan RTV1.

Tijdens de Halloweendagen; 14, 21, 25 en 28 oktober, is het Attractiepark geopend van 13.00 – 21.00 uur

Tobi Kooiman in vanBeresteyn
Cabaretier, wiskundige en stoïcijn Tobi Kooiman probeert met zijn gevoel voor logica levensvraagstukken en alledaagse kwesties te tackelen, (non-)causale verbanden te zien en statistiekmisbruik te ontrafelen. Helder toch? Op het podium wel; daarbuiten brengt het hem steevast in wonderlijke situaties. Hij neemt daarbij op de koop toe dat het publiek ongegeneerd door zijn verhalen heen lacht.

“Hij strooit met een spervuur aan grappen, die bijna allemaal raak zijn”, aldus de jury van Cameretten, waar Kooiman in november 2019 de publieksprijs won. De Volkskrant tipte hem als een van de drie grootste comedytalenten van 2021, het jaar waarin zijn solodebuut ‘Best Of’, in première ging: “De inkijk die we krijgen in dat slimme, bijzondere hoofd van hem is origineel en grappig.”

De voorstelling is op 14 oktober om 21:15 uur te bewonderen in Theater vanBeresteyn in Veendam.

Extrafazant bij Podium34
In de week dat er veel aandacht is besteed aan tolerantie en awareness vindt de afsluiting hiervan plaats op 14 oktober in Podium34 in Borger met een gevarieerd programma. Met een middag en avondprogramma wordt er aandacht besteed aan het feit dat iedereen er toe doet, het gaat om inclusiviteit in welke community je je ook thuisvoelt.

In het middagprogramma is er een voorlees uur en schminken voor kinderen gevolgd door een bingo en optreden van Noah Sipma.

Het avondprogramma start met standup comedy, waarna er gelegenheid is om mee te doen aan de karaoke. De avond eindigt met dj Coco Coquelicot.

RTV1 zal vanaf 19.30 het avondprogramma uitzenden op haar tv-kanaal. Dat kun je bekijken op Ziggo kanaal 42, KPN kanaal 1458, SKV kanaal 25 of via de website www.rtveen.nl

Voor meer activiteiten en evenementen in de gemeenten Borger-Odoorn, Stadskanaal en Veendam kunt u vinden op onze website.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal