Direct naar de inhoud.

Stam en Schoon uitgeschakeld na verlies tegen titelverdedigers op WK

  • door:
  • op:
Katja Stam en Raïsa Schoon tijdens het EK van vorig jaar in München. | Foto: CEV

HUAMANTLA – Katja Stam uit Klijndijk en Raïsa Schoon zijn uitgeschakeld op het WK beachvolleybal in Mexico. Ze waren niet opgewassen tegen de titelverdedigers en nummers 1 van de wereld  Duda en Ana Patricia uit Brazilië. Het werd tweemaal 16-21. 

In de eerste set keken Stam en Schoon al snel tegen een grote achterstand aan 11-4. Ze knokten zich nog iets terug en deden zo wat vertrouwen op voor set twee. Ze verloren de set uiteindelijk met 16-21. 

Dat vertrouwen betaalde zich uit aan het begin van de tweede set met een 2-0 voorsprong. Duda en Ana Patricia zetten op 10-8 even aan om een 10-12 voorsprong te pakken. Het kwam nog tot 13-13, maar daarna zagen Stam en Schoon de titelverdedigers niet meer terug: 16-21. -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal