Direct naar de inhoud.

Incidenten TukkerFM feest: ‘storm in glas water’

  • door:
  • op:
De tent van het Tukker FM tentfeest in Borger tijdens een eerdere editie © Rutger Breider/RTV1

BORGER – Twee weken na het grote succes van het Tukker FM Tentfeest kwam afgelopen week het nieuws naar buiten dat er meerdere incidenten zouden hebben plaatsgevonden bij het evenement. De organisator geeft aan van één incident te spreken en ligt daarmee volgens DvhN niet op een lijn met de gemeente en politie.

Vorige week donderdagmiddag zaten de politie, gemeente en organisatie met elkaar om tafel om het evenement te evalueren. Organisator Nico Silvius geeft bij RTV1 aan dat uit dat gesprek twee klachten zijn gekomen. ‘We hebben het dan over een incident met vijf bomen van jongens, waarbij de beveiliging moeite had met dit groepje en de politie gefaald heeft door niet in te grijpen.’

Om het tweede incident moet Silvius ook wel een klein beetje lachen, want uit deze klacht blijkt dat de bijna tienduizend bezoekers zich enorm hebben vermaakt. ‘Daarnaast was er een klacht over geluidsoverlast. De bezoekers hebben te hard meegezongen, waardoor de buurt overlast ervoer.’

Ook gaf Silvius aan dat DvhN door middel van hun nieuwsbericht van de spreekwoordelijke mug een olifant heeft gemaakt. ‘Het was echt niet meer dan een storm in een glas water. Er is ook geen enkele aangifte gedaan van de avond.’

Reactie gemeente Borger-Odoorn:
Tijdens de evaluatie van Tukker FM hebben de organisatie, gemeente, RUD Drenthe en politie elk hun beeld van het verloop van het evenement met elkaar besproken. Alle partijen waren met elkaar eens dat het merendeel van de bezoekers een geslaagd feest heeft gehad en dat er een hoop goed is gegaan. Vanuit de politie en gemeente is echter ook stilgestaan bij zaken die in onze optiek niet goed zijn gegaan. Hierbij ging het dan in het bijzonder om het gebruik van buitensporig geweld door een deel van de beveiligers. Wij hebben de organisatie hierop aangesproken en daarbij ook concrete voorbeelden genoemd van geconstateerde incidenten. Daarnaast is er vanuit de gemeente en RUD Drenthe stilgestaan bij het aspect van voldoen aan de in de vergunning gestelde geluidsnormen. Als gemeente hebben wij deze beide aandachtspunten aan de orde gesteld zodat de organisatie stappen kan zetten om dit bij toekomstige evenementen wel goed te laten verlopen.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal