Direct naar de inhoud.

Ook dit jaar weer is BusPoP Emmen een groot succes

  • door:
  • op:
6 Amerikaanse schoolbussen bij Grand Café Groothuis in het centrum van Emmen | Foto: RTV1

REGIO – Vanuit eetcafé Groothuis in het centrum van Emmen vertrokken er op 14 oktober 6 oude Amerikaanse schoolbussen vol met zo’n 40 muziekliefhebbers naar Melody in Barger-Oosterveld, het Postkantoor in Nieuw-Amsterdam en Het Perron in Valthe. Tijdens de rit in de oud Amerikaanse schoolbus maakte je een tocht langs drie live-optredens in de regio. Volgens de organisatie waren de bands erg goed, er was een mooie variatie en er werd in de bus flink meegezongen. “Het leek wel op een schoolreis”, vertelt Marcel Meijer, organisator van BusPoP Emmen aan RTV1. De organisatie kan alvast verklappen dat de 5e editie van BusPoP Emmen plaats zal gaan vinden op zaterdag 12 oktober 2024.

BusPoP Emmen
Na het succes van Steigerpop had een deel van de organisatie besloten om klein jaartje vrij te nemen om iets nieuws te gaan verzinnen in het jaar 2018. Maanden aan intensieve voorbereiding werden dik beloond. Samen met een fantastische crew, super goeie bands, prachtige locaties, unieke schoolbussen en uitzinnig publiek, hebben we de eerste editie van BusPoP Emmen gevierd. De reacties waren fantastisch en de beelden spreken voor zich, schrijft de organisatie op hun website.

Deelnemers BusPoP Emmen 2018 | Foto: BusPoP Emmen
Deelnemers in de bus tijdens BusPoP Emmen 2018 | Foto BusPoP Emmen 2018

6 Amerikaanse schoolbussen
Afgelopen zaterdag 14 oktober was het de vierde editie van BusPoP Emmen om een muzikale tour te maken door de regio van Emmen. Vanaf eetcafé Groothuis in het centrum van Emmen vertrokken er 6 oude Amerikaanse schoolbussen om 18:30 vol met zo’n 40 muziekliefhebbers naar Melody in Barger-Oosterveld, het Postkantoor in Nieuw-Amsterdam en Het Perron in Valthe. Vooraf hadden er 120 deelnemers van de 250 deelnemers bij eetcafé Groothuis in Emmen al een buffet genomen.

“Het leek wel een schoolreis”
Tijdens de rit in de oud Amerikaanse schoolbus maakten de deelnemers een tocht langs drie live-optredens in de regio. Volgens de organisatie waren de bands erg goed, was er een mooie variatie en er werd in de bus flink meegezongen. “Het leek wel op een schoolreis”, vertelt Marcel Meijer, organisator van BusPoP Emmen aan RTV1. Het evenement was snel uitverkocht. Zo hebben twee deelnemers nog twee tickets kunnen bemachtigen via TicketSwap. Ze waren erg blij dat ze gegaan zijn.

Grand Café Het Perron in Valthe
Grand Café Het Perron deed de vorige editie, die plaatsvond op 7 en 8 oktober 2022 voor het eerst mee aan BusPoP Emmen. Volgens Meijer past Grand Café Het Perron uit Valthe goed bij onze programmering. “De mede-eigenaar van Grand Café, Roy van der Scheer uit Valthe trad zelf op vorige edities met zijn Rock ‘n Roll band 5th Wheel. En dat heeft goed voor ons uitgepakt”, aldus de organisatie.

5 jongens uit Valthe
De band bestaat uit 4 jongens uit het bouwjaar 1991 en een uit ’93. In de zomer van 2012 kwamen 5 vrienden uit het Drentse Valthe bijeen. Het idee om samen wat liedjes te leren liep totaal uit de hand en al gauw werd besloten om een band op te richten. Uiteindelijk werden de rollen verdeeld en bestond de band voortaan uit een zanger, 2 gitaristen, een bassist en een drummer. In een jaar tijd leerden de heren tal van akkoorden, teksten en melodieën. “Sinds maart 2013 treedt de Rock ’n Roll band regelmatig op en de reacties zijn overweldigend! Later is ook Arjan Beukers aan de band toegevoegd. Zijn Saxofoon klinkt als een klok en is zeker een toegevoegde waarde!”, vertelt Roy van der Scheer.

5th Wheel in actie | Foto: 5th Wheel

Hits uit de jaren 60, 70 en 80
Met veel enthousiasme en gevoel brengen de 5 jongens van 5th Wheel alle hits uit de jaren 60, 70 en 80. Iedere feesttent, bruiloft of kroeg wordt ondergedompeld in heimwee naar vervlogen jaren. Volgens de band laten nummers van o.a. Elvis, CCR, Bob Marley, Chuck Berry, Status Quo en vele anderen, u onbewust meezingen en swingen. De avond is voor deze jongens niet geslaagd als de dansvloer leeg blijft en er niet uit volle borst meegezongen wordt.

5th Wheel
Humor en gezelligheid staat bij de Rock ’n Roll band voorop. Hoe groot of klein het feest ook is, deze jongens maken er altijd en onvergetelijke ervaring van en dit was te horen tijdens de slotact in eetcafé Groothuis in Emmen. Dit is geen gewone coverband die zakelijk zijn nummers afdraait. Nee, deze jongens brengen louter gezelligheid en feest. Uiteraard zijn de jongens ook kritisch. Muzikaal zit het allemaal goed in elkaar en de 3 stemmigheid geeft een extra lading mee aan de muziek uit de tijd van de jukebox, schrijft de organisatie op hun website.

De andere bands waren Rare Sanity en By Accident. Rare Sanity was te bewonderen bij Melody in Barger-Oosterveld en By Accident trad op in Café Postkantoor in Nieuw-Amsterdam en Groundhog Day speelde tijdens het buffet in eetcafé Groothuis. De organisatoren kijken erg tevreden terug en kunnen nu alvast verklappen dat de 5e editie van BusPoP Emmen plaats zal gaan vinden op zaterdag 12 oktober 2024.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal