Direct naar de inhoud.

Aan de slag in de natuur tijdens de Natuurwerkdag

  • door:
  • op:
De natuurwerkdag is op 3 en 4 november © Eigen foto

REGIO – Op vrijdag 3 en zaterdag 4 november kunnen Groningers de handen uit de mouwen steken tijdens de Natuurwerkdag, het grootste vrijwilligersevenement in het groen. Help mee op een van de zes locaties in de Veenkoloniën. Er is een groot aanbod aan klussen om uit te kiezen. Alle klussen dragen bij aan landschapsbehoud- en herstel. 

Natuurklussen in gemeente Veendam 

In de gemeente Veendam kunnen vrijwilligers aan de slag bij Tuinvereniging De Toene. Hier kun je helpen snoeien en de tuin winterklaar maken.

Natuurklussen in gemeente Stadskanaal 

In de gemeente Stadskanaal kunnen vrijwilligers helpen met het herinrichten van bosgebied Pagedal bij de Rode Loper. Hier moesten vorig jaar noodgedwongen vele fijnsparren worden gekapt vanwege een schadelijke kever. Tijdens de Natuurwerkdag gaan we hier nieuwe bomen planten. 

Natuurklussen in gemeente Borger-Odoorn

In de gemeente Borger-Odoorn kunnen vrijwilligers de hei opschonen bij Pingo Klijndijk, bomen en struiken verwijderen in Ees. Ook is er de mogelijkheid om te helpen om de moestuin in Exloo winterklaar te maken. In Drouwen zoekt Natuurpark Alinghoek vrijwilligers om bomen en struiken te verwijderen.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal