Direct naar de inhoud.

Stadskanaal in top 3 beste gemeenten van Groningen

  • door:
  • op:
Stadskanaal vanuit de lucht © Rutger Breider/RTV1

STADSKANAAL – In het recente jaarlijkse buurtonderzoek van Nextdoor en de Vrije Universiteit Amsterdam is de gemeente Stadskanaal geëindigd op de tweede plaats van de ‘beste’ gemeenten in de provincie Groningen. Met een beoordeling van 7,85 heeft Stadskanaal bewezen dat het een aantrekkelijke en leefbare plek is voor haar inwoners.

Bijna 18.000 respondenten namen deel aan dit buurtonderzoek, waarbij zij hun waardering uitspraken over de leefbaarheid van hun buurt. Uit het onderzoek blijkt dat de inwoners van Stadskanaal de kwaliteit van buurtcontacten als bijzonder waardevol beschouwen. Een prettige omgang met buurtgenoten speelt een essentiële rol in de tevredenheid van de bewoners.

Naast een prettige omgang met buurtgenoten, hechten respondenten ook waarde aan een rustige woonomgeving en een gunstige locatie. Uit het onderzoek blijkt dat Stadskanaal voldoet aan deze criteria en hierdoor hoog scoort op de tevredenheidsmeting van haar inwoners.

Het buurtonderzoek benadrukt het belang van kwalitatieve buurtcontacten boven de frequentie van het contact, waarbij de ervaren leefbaarheid van de buurt aanzienlijk verbetert wanneer buurtgenoten elkaar positief ervaren.

Landelijk gezien is Goirle de best scorende gemeente met 8,47. Daarna volgen De Bilt met 8,24 en Bloemendaal met 8,21.

Top 3 Groningen Top 3 Landelijk
1. Het Hoogeland (8,0)1. Goirle (8,47)
2. Stadskanaal (7,85)2. De Bilt (8,24)
3. Groningen (7,63)3. Bloemendaal (8,21)


-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal