Direct naar de inhoud.

Gevangene ontsnapt bij ziekenhuisbezoek in Stadskanaal

  • door:
  • op:
De gevangenis van Ter Apel vanuit de lucht © PI Ter Apel

STADSKANAAL – Een gedetineerde uit de penitentiaire inrichting (PI) in Ter Apel is dinsdagmiddag urenlang op vrije voeten geweest. Dat gebeurde op weg naar een bezoek aan het Refaja Ziekenhuis in Stadskanaal. De man werd onder begeleiding van twee beveiligers van de Dienst Vervoer en Ondersteuning naar het ziekenhuis gebracht voor een medische controle. Daar zag hij rond 12.00 uur kans om weg te rennen.

Burgernet-waarschuwing

De beveiligers en politie startten direct een zoektocht. Inwoners van Stadskanaal en omstreken kregen bovendien een Burgernet-melding met een omschrijving van de man, met daarbij de mededeling om de man niet zelf te benaderen, maar bij het zien van de man direct 112 te bellen.

In begin van de avond opgepakt

Via een tipgever die de Burgernet-melding had ontvangen, kwam de politie de man weer op het spoor. In het begin van de avond werd hij weer opgepakt en overgebracht naar PI Ter Apel, waar hij in een isoleercel is geplaatst.

Gevangenis voor uitgeprocedeerden

In penitentiaire inrichting Ter Apel zitten gevangenen zonder de Nederlandse nationaliteit. Ze hebben een misdrijf gepleegd of worden hiervan verdacht. De vreemdelingen hebben geen verblijfsrecht (meer) in ons land en worden, als het goed is, na afloop van hun detentie uitgezet naar het land van herkomst.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal