Direct naar de inhoud.

Borger-Odoorn maakt woonambitie waar door nieuwbouwwijk in Borger-West

  • door:
  • op:
Wethouder Henk Zwiep. | Foto: Peter Timmer / Borger-Odoorn

BORGER – De gemeente Borger-Odoorn heeft het stuk grond naast de N34 in Borger-West aangekocht. De gemeente wil er in 2026 beginnen met de bouw van een nieuwe woonwijk. De grond maakt deel uit van de Koesteeglocatie.

Volgens wethouder Henk Zwiep gaat het om betaalbare huizen voor iedereen, maar ook om speciale woonvormen. “We zien hier mogelijkheden voor appartementen, rijen woningen en twee-onder-één-kappers. Het moet een gezonde mix van koop en huur worden, voor onder meer starters en senioren.”

Komend jaar wil de gemeente de procedures doorlopen, zodat in 2025 de grond bouwrijp gemaakt kan gaan worden. Een jaar later moet de eerste schop de grond in voor de bouw van huizen. De gemeente wil inwoners van Borger betrekken bij de ontwikkeling van het gebied.

Eén reactie op “Borger-Odoorn maakt woonambitie waar door nieuwbouwwijk in Borger-West”

  1. Werk eerst maar eens de wegen en fietspaden en voetpaden af in Buinerveen en Nieuw Buinen, voordat jullie weer met geld gaan strooien. Schandalig hoe de Zuiderdiep er bij ligt, met alle gevolgen van dien. Kapotte auto door de verzakte bermen, schaam jullie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-