Direct naar de inhoud.

Wat is er dit weekend te doen in de Veenkoloniën?

  • door:
  • op:
F: Google Maps

REGIO – Het derde weekend van de maand oktober nadert ons. Dit weekend staat met name in het teken van Halloween bij Drouwenzand Attractiepark, Oerweekend bij het Hunebedcentrum in Borger, Bartje’s Paardendag bij Het Land van Bartje in Ees, Lisa Harms en Mark Harms in Odeon Cultuurhuis en het uitpluizen van uilenballen bij Boomkroonpad in Drouwen. Daarnaast zijn er ook andere leuke uitjes in de Veenkoloniën.

Halloween bij Drouwenerzand Attractiepark in Drouwen
Afgelopen zaterdag 14 oktober vond de tweede Halloweendag plaats bij Drouwenerzand Attractiepark in Drouwen. Volgens een woordvoerder van het attractiepark was het een topdrukte. “We hebben 600 meer kaarten verkocht dan de eerste Halloweendag, die op 7 oktober plaats heeft gevonden.” In totaal hebben ze op de tweede Halloweendag ruim 2.300 kaarten verkocht.

Tijdens de Halloweendagen; 7, 14, 21, 25 en 28 oktober, is het Attractiepark geopend van 13.00 – 21.00 uur

Schlagerzanger Sanny in MFC Breehorn
CC Vovo organiseert op zaterdag 21 Oktober in MFC Breehorn aan de Boven Westerdiep 86 H in Veendam een muzikale middag met medewerking van Schlagerzanger Sanny ’die stimme der Berge’ uit Duitsland.

Schlagerzanger Sanny is een bekende verschijning op de Duitse TV-zenders met zijn ‘’Volksstúmliche Musik van Alpensound tot Romantische ballades”. Ook heef hij opgetreden met het Duitse Zangduo Judith en Mel en niet te vergeten met de band Kastelruther Spatzen uit Oostenrijk. Als vereniging kijken wij erg uit naar dit conceret, want een optreden met de sympathieke schlagerzanger Sanny is succes verzekerd.Zingend naar de Zondag wordt georganiseerd door het Interkerkelijk Comité Zangavonden, begint om 19:00 uur (samenzang vanaf 18:45 uur) en is vrij toegankelijk.

Zingend naar de zondag in de Poststraatkerk in Stadskanaal
Op zaterdag 21 oktober 2023 is er weer een uur “ZINGEND NAAR DE ZONDAG” in de Poststraatkerk in Stadskanaal. Deze avond zullen Harold Kooij (piano) en Ronald Knol (orgel) hun medewerking verlenen. Op deze instrumentale avond zal veel samenzang zijn en natuurlijk zullen Harold en Ronald u laten genieten van hun samenspel op piano en orgel.

Zingend naar de Zondag wordt georganiseerd door het Interkerkelijk Comité Zangavonden, begint om 19:00 uur (samenzang vanaf 18:45 uur) en is vrij toegankelijk.

Papa di Grazzi in Parkzicht
Bogdike en Brouwhotel Parkzicht organiseren op zaterdag 21 oktober een lekkere swingavond met de band Papa di Grazzi in de zaal in Parkzicht in Veendam. Al jaren is deze band een spraakmakende act in het covercircuit. Met een verrassende repertoirekeuze en met malle acts maar bovenal super muzikaal, en enorm veelzijdig belooft dit een top show te worden. Dit allemaal onder leiding van de Godfather of Party uit het Nederlandse bandjes circuit Papa Albert himself.

“Ook is Albert zanger van de hitsingel O van Melrose toentertijd. Twee hele sterke zangeressen completeren de show met hun uitstraling en strakke zang en blazers partijen. De geroutineerde band met louter top muzikanten weet van geen ophouden en de energie spat uit de speakers. Niet voor niets behoort deze band qua boekingen tot de Nederlandse top van cover en partybands”, zegt de organisatie aan RTV1.

Oerweekend Hunebedcentrum in Borger
In de herfstvakantie zijn jong en oud welkom bij het Oerweekend op zaterdag 21 en zondag 22 oktober in het Hunebedcentrum. Het Oertijdpark van het museum is tijdens het evenement tussen 11:00 en 17:00 uur gevuld met prehistorische bewoners die eigentijdse ontdekkingen laten zien. Op beide dagen kunnen kinderen tot en met 12 jaar gratis kennis maken met duizenden jaren geschiedenis en de oudste bewoners van Drenthe.  

Tijdens het Oerweekend krijgen bezoekers een kijkje in het leven van de oudste bewoners van Drenthe. Ditmaal met het thema OEREKA! In de aanloop van het evenement verschijnen er elke dinsdag longreads op het hunebednieuwscafe.nl waarin we teruggaan naar de ontdekkers van vuur, gereedschappen, aardewerk en ijzer. Deze ontdekkingen worden tot leven gebracht voor bezoekers tijdens het Oerweekend. Het blijft niet bij kijken, bezoekers kunnen zelf enkele vroege ontdekkingen, zoals vuur maken of aardewerk boetseren uit klei, uitproberen tijdens het evenement.

Bartje’s Paardendag 2023 in Ees
Het Land van Bartje in Ees organiseert op 21 oktober 2023 van 10.00 uur tot 18.30 uur een paardenevenement. De gehele dag staat in het teken van paarden en pony’s, verzorging, demonstraties en activiteiten voor jong en oud. Van knutselen tot rijden op een rodeo stier, van een huifkarrit tot hoefijzergooien; en van snuffelen bij diverse stands tot het winnen van leuke prijzen de gehele dag, je vindt het deze dag allemaal op Het Land van Bartje. Er is tevens een horecaplein en als klap op de vuurpijl worden er verschillende shows gegeven met paarden en pony’s.

Lisa Harms en Mark Harms te bewonderen in Odeon Cultuurhuis
Op zondagmiddag 22 oktober komt Lisa Harms (winnaar van het Drents songfestival en trompettist) samen met haar broer Mark Harms als trompetduo “Trumpet Variations” een try out concert in Odeon Cultuurhuis geven in Valthermond. Ze zullen de zaal vullen met prachtige trompetmuziek. Lisa was afgelopen weekend nog in Italië om onze Drentse taal te verdedigen op het Europees songfestival van dialecten. Hoe dat afgelopen is kunt u haar zondagmiddag zelf vragen. Mark komt op 25 november nog een keer terug met de jazzformatie Mark Harms & Friends. Ze spelen om 15:00 uur in Odeon Cultuurhuis in Valthermond. 

Kijk voor tickets en tijden op www.odeoncultuurhuis.nl.

Uilenballen uitpluizen bij Buitenkroonpad in Drouwen
Kom met je kinderen uilenballen pluizen bij Buitencentrum Boomkroonpad in Drouwen. Na een verhaal over uilen en andere roofvogels ga je aan de slag. Een uilenbal is het braaksel van een uil, met onverteerde delen van de prooi die hij heeft gegeten. Reuze interessant, want door zo’n braakbal uit te pluizen kom je er achter wat de uil heeft gegeten! Zoals zoals botjes van muizen en schildjes van insecten. Met behulp van een zoekkaart kom je erachter wat de uil gegeten heeft. De gids van Staatsbosbeheer helpt je op weg. 

Het begint om 13:00 en eindigt om 16:30.

Voor meer activiteiten en evenementen in de gemeenten Borger-Odoorn, Stadskanaal en Veendam kunt u vinden op onze website-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal