Direct naar de inhoud.

Jongerencentrum Break! in Veendam is gestart met gratis huiswerkbegeleiding

  • door:
  • op:
Jongerencentrum Break! | Foto: Malou Vos/RTV1

VEENDAM – Het Jongerencentrum Break! in Veendam is op maandag middag geopend van 14.30 uur tot 16.30 uur voor Bij de Les. Dan kunnen jongeren van de lagere school tot mbo-niveau 4 gezellig samen hun huiswerk maken. Er staat een kop thee klaar en er is toezicht en een beetje hulp aanwezig.

Behoefte
Jongerencentrum Break! in Veendam sinds kort op maandag middag geopend van 14:30 uur tot 16:30 uur voor Bij de Les. “Wij zijn ermee begonnen omdat er behoefte is vanuit de doelgroep. Dan hebben we het over jongeren van de lagere school tot mbo-niveau 4. Er was vraag naar een mogelijkheid om gezellig samen huiswerk te maken. Om elkaar te ondersteunen op een rustige plek zonder afleiding van omgevingsfactoren”, vertelt jongerenwerker Marianne Pruissen aan RTV1.

Maandagmiddag
Volgens de organisatie is er gekozen voor de maandagmiddag, omdat ze er dan de mogelijkheid voor hebben. Tijdens reguliere openingstijden is er teveel afleiding. “Er staat een kop thee klaar en er is toezicht en een beetje hulp aanwezig. Break! is dan alleen open voor het maken van huiswerk. Er vinden dan geen andere activiteiten plaats.” 

Aanmelden
Volgens Pruissen kan Bij de Les al doorgaan vanaf 1 persoon. Je hoeft je niet op te geven maar je mag gewoon aansluiten.

Zondag
Daarnaast is Jongerencentrum Break! in Veendam nu ook geopend op de zondagmiddag van 13.00 uur tot 17.00 uur. “Soms kijken we een film of sport, maar je kan natuurlijk ook je eigen dingen doen: gamen, poolen, tafeltennis enz. De toegang is voor iedereen gratis.”



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal