Direct naar de inhoud.

Komend weekend twee optredens in d’Rentmeester in Valthermond

  • door:
  • op:
Concertboerderij d’Rentmeester in Valthermond © Voel het Veen Festival

VALTHERMOND – Het komende weekend staat weer in het teken van variatie en top-acts bij d’Rentmeester in Valthermond. Op 3 november staat singer-songwriter Walt Wilkens op vrijdag avond gepland en op zaterdagavond 4 november zal er veel gelachen worden samen met Ernest Beuving bij de d’Rentmeester in Valthermond.

Walt Wilkins, Bill Small & Tip Jar
Walt Wilkins is een Texaanse singer-songwriter met een groot hart, een nog grotere stem en een reputatie die ondanks zijn bescheidenheid tot ver buiten Texas reikt. Ook al vanaf het begin een trouwe metgezel en kundige begeleider op gitaar is Bill Small, die daarnaast ook zelf mooie nummers schrijft. Bart de Win en Arianne Knegt zijn vooral de drijvende kracht achter americanaband Tip Jar. De muziek van Tip Jar laat zich moeiteloos meten met die van grote Americana-artiesten over de hele wereld. Maar bovenal werkt het viertal al 12 jaar intensief samen, zowel op het podium als in de studio. De muzikanten vormen dan ook een hecht en volkomen op elkaar ingespeeld team.

“vier geweldige muzikanten”
Volgens de organisatie zijn het vier geweldige muzikanten met een hart voor mooie muziek treden graag samen op, om een pracht show te maken. “Zo zien ze elkaar een paar keer per jaar en zijn helemaal op elkaar ingespeeld. Gegarandeerd een concert dat je niet vaak mee gaat maken.”

Ernest Beuving
Ernest Beuving: ‘Eén van de 70’s’ Ernest Beuving kijkt als kind van de jaren 70 en retrofetisjist terug op lang vervlogen tijden. Wat is er gedurende de afgelopen 50 jaar veranderd in het dagelijks leven? De cabaretier gaat op onderzoek uit. Waar zijn de gemacrameede plantenhangers (waar het water altijd doorheen liep) en de letterbakken (stofnesten) toch gebleven? Niet alles was toen beter natuurlijk; Zo zag Marijke Helwegen er in de jaren 70 veel ouder uit dan tegenwoordig maar premier Joop den Uyl had al wel een modernere telefoon dan Mark Rutte nu.

De jaren 70
De jaren 70 was de tijd van De Grote Drie en vele Grote Drieën. Beuving wekt ze via zijn imitaties tot leven en geeft via hen een beeld van de veranderingen in die 50 jaar. Als Toon Hermans heeft hij het erover dat hij in de jaren 70 in de trein in een rookcoupé een keer stiekum niet gerookt heeft… Ook muzikaal laat hij deze periode herleven, van Ramses Shaffy tot Jacques Brel en van Neil Diamond tot Iggy Pop. Kortom: een weekend met prachtige liedjes en veel humor!, schrijft de organisatie op hun website.

Tickets zijn te bestellen op de website van de d’Rentmeester.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal