Direct naar de inhoud.

Robert aan de slag als Klimaatburgemeester van Veendam

  • door:
  • op:
De klimaatburgemeester van de gemeente Veendam © Eigen foto

VEENDAM – Robert Pradeep Kumar Mohansingh mag zich de Klimaatburgemeester van gemeente Veendam noemen. Dat maakt het ministerie van Economische Zaken en Klimaat afgelopen maandag bekend als startsein van de Nationale Klimaatweek. Klimaatburgemeesters spelen een belangrijke rol door inwoners met een duurzame, klimaatbewuste initiatief te inspireren om ook duurzamer en klimaatvriendelijker te leven. 

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) zocht ook dit jaar voor zo veel mogelijk gemeenten in Nederland een Klimaatburgemeester. Een Klimaatburgemeester is een inspiratie voor de wijk, vereniging of collega’s. Iemand die zelf klimaat bewuster wil leven en zich inzet om ook anderen te inspireren mee te doen. Uiteindelijk gaan 245 Klimaatburgemeesters in 156 gemeenten aan de slag om klimaatverandering onder de aandacht te brengen en klimaatactiviteiten te organiseren.

Robert Pradeep Kumar Mohansingh uit gemeente Veendam is één van hen. Robert (61) is een duurzame doener. Als Klimaatburgemeester wil hij een voorbeeld zijn voor anderen om een duurzamer leven te leiden. “Als Klimaatburgemeester wil ik niet alleen mensen motiveren, maar ook daadwerkelijk projecten uitvoeren. Deze projecten dienen bij te dragen aan reductie van ozonlaag aantastende emissies en behoud van bosrijke gebieden.”

Nationale Klimaatweek 

In 2030 dient de CO2-uitstoot in Nederland met ten minste 55% zijn gedaald, als opmaat naar een klimaatneutraal Nederland in 2050. Deze doelen kunnen we alleen halen als we ons gezamenlijk inzetten: overheid, bedrijven, organisaties en alle inwoners van Nederland. Gelukkig gebeurt er al veel in de samenleving. Tijdens de Nationale Klimaatweek (NKW) vestigen we de aandacht op deze duurzame, klimaatbewuste initiatieven die worden georganiseerd door inwoners, bedrijven en gemeentes.

De NKW vindt plaats van 30 oktober tot en met 5 november en wordt afgetrapt door de minister voor Klimaat en Energie, Rob Jetten, bij Klimaatburgemeester Aïcha Raqibi in Rotterdam. Gedurende de Nationale Klimaatweek worden er vele activiteiten in het hele land georganiseerd om aandacht te vragen voor het klimaat. Meer informatie over de Nationale Klimaatweek is te vinden op www.nkw2023.nl.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal