Direct naar de inhoud.

RTV1 zendt ook dit jaar eigen Sinterklaasjournaal uit

  • door:
  • op:
De studio van het Sinterklaasjournaal bij RTV1 © Jeroen van Gelder/RTV1

RTV1 – Afgelopen weekend werd de televisiestudio van RTV1 getransformeerd tot een heuse Sinterklaasjournaal studio. Voor het derde jaar op rij zendt de omroep hun eigen Sinterklaasjournaal uit. Een enthousiast team van vrijwilligers zorgt ervoor dat er in de sinterklaasperiode elke schooldag een nieuwe aflevering te zien is.

Regisseur Jeroen van Gelder is druk bezig in de regieruimte. ‘We zijn druk bezig met de studio-opnames van het journaal. Dat is eigenlijk het afmonteren van alle opnames die we de afgelopen periode gemaakt hebben met Sinterklaas, de pieten en onze verslaggeefster Karin.’

Tekst gaat verder onder video:

Herkenbaar

Voor iedere kijker zit er wel iets herkenbaars in het lokale journaal. Dat komt, omdat veel opnames in de regio van Stadskanaal zijn opgenomen. Het verhaal wordt verder nog vertolkt tijdens de intocht in het Knoalster centrum en zal gedurende de Sinterklaasperiode ook tijdens andere evenementen uitgewerkt worden. Ook de basisscholen worden dit jaar weer aangeschreven om naar het programma te gaan kijken.

Het team ziet de vooruitgang en raakt daardoor ook meer op elkaar ingespeeld. Van Gelder: ‘Het is altijd een prettige samenwerking met elkaar. We doen het nu zo’n drie jaar en je ziet dat we met sprongen vooruit gaan. We hebben een fijne, enthousiaste en creatieve groep mensen met wie we werken en dat is gewoon een feest!’

Uittocht

Vorig jaar organiseerde het journaal een eigen uittocht voor Sinterklaas. Ook dit jaar zal die weer plaats gaan vinden. ‘Het is een grote stap om een nieuw evenement op poten te zetten en dat heeft vorig jaar goed uitgepakt. We hebben veel positieve reacties gehad. Ook van ouders die aangeven dat de feestdagenperiode een enorm drukke periode is voor de kinderen en zij kunnen het met dit evenement helemaal afsluiten. ‘

Vanaf maandag 13 november is het programma iedere schooldag vanaf 17.00 uur te zien bij RTV1-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal