Direct naar de inhoud.

Voedselbank Veendam zoekt nieuwe voorzitter

  • door:
  • op:
Vrijwilligers van de voedselbank bij hun bus © Voedselbank Veendam

VEENDAM – De Voedselbank Veendam staat voor een belangrijke uitdaging, want ze zoeken een voorzitter die de leiding wil nemen in de ondersteuning van mensen in armoede. Per 1 januari 2024 komt er een positie vrij voor een nieuwe voorzitter.

De Voedselbank Veendam heeft volgens de stichting een missie: ‘het verminderen van voedselverspilling door voedsel te redden en dit te verdelen onder mensen in nood.’ Daarom zoeken ze iemand die gepassioneerd is over dit doel en die hen kan helpen om dit werk voort te zetten. ‘Als voorzitter speel je een sleutelrol in het leiden van de organisatie en in het versterken van onze gemeenschapsbanden’, aldus de lokale voedselbank.

‘De ideale kandidaat voor deze rol is iemand met een warm hart en oog voor mensen in armoede. Degene is toegankelijk en weet op een empathische wijze zowel klanten als vrijwilligers te benaderen. Hij of zij is vertrouwd met het Sociaal domein en heeft een goed netwerk in Veendam en de provincie Groningen. Representativiteit is van belang, omdat je de organisatie zowel intern als extern zult vertegenwoordigen’, zegt de Veendammer voedselbank

De voorzitter zal gemiddeld vier tot zes uur per week beschikbaar moeten zijn om de voedselbank in Veendam te ondersteunen. Er zijn ongeveer tien bestuursvergaderingen per jaar. Daarnaast zijn er ook vrijwilligerslunches en andere evenementen waarbij de voorzitter aanwezig moet zijn.

Geïnteresseerden

Geïnteresseerden kunnen een sollicitatie versturen voor 20 november naar info@voedselbankveendam.nu. Voor verdere informatie kun je contact opnemen met Yvonne Verhoeven via telefoonnummer 06-20485684.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal