Direct naar de inhoud.

Stichting Rikki: ‘Wij zijn er waar andere instanties tekort schieten’

  • door:
  • op:
Het bestuur v.l.n.r. Sienet Eling , Harm-Jan Riksen en Valentina Dijkstra © Nikki Groentjes

STADSKANAAL – Stichting Rikki Kanaalstreek is een nieuwe stichting die zich officieel voor de zomer heeft gevestigd en nu pas wat meer in de schijnwerpers komt te staan. De stichting zet zich in voor kinderen die extra aandacht nodig hebben, voornamelijk vanwege hun kwetsbare thuissituatie.

Harm-Jan Riksen, een van de oprichters van Stichting Rikki Kanaalstreek, vertelt in het RTV1 programma 1 op Vrijdag meer over hun missie. Riksen legt uit: “Wij geloven sterk dat deze kinderen baat hebben bij aandacht van wat ik ‘stabiele volwassenen’ noem, gewone mensen met oprechte aandacht. Dit gaat verder dan slechts vragen hoe het met ze gaat en dan weer weg te draaien. We willen echte gesprekken voeren met deze kinderen, omdat we geloven dat dit een impact kan hebben, net zoals wij het hadden toen we jong waren en een volwassene iets speciaals tegen ons zei.”

Tekst gaat verder onder video

Bekijk het hele interview van Harm-Jan Riksen in een op vrijdag

Activiteiten bij interesses

Het doel van Stichting Rikki Kanaalstreek is om kinderen aandacht te bieden en te laten zien dat er meer is dan hun huidige omstandigheden. Ze willen dit doen door vrijwilligers te koppelen aan kinderen voor activiteiten die passen bij hun interesses. “Het kan variëren van vissen tot een dagje uit of zelfs een knutselmiddag,” zegt de voorzitter van de stichting.

De stichting is opgezet omdat de behoefte in de regio er is. “Ik werk in het onderwijs en zie veel kinderen uit deze doelgroep om me heen. Ik zie kinderen die aandacht nodig hebben en ik denk dat er iets moet gebeuren,” legt Riksen uit. De stichting wil die leegte vullen waar andere instanties soms tekortschieten vanwege beperkte middelen.

Riksen Speelt

Riksen is zelf ook geen onbekende op het podium, waar hij zijn eigen manier heeft om geld in te zamelen voor de stichting. “Ik organiseer af en toe voorstellingen waarin ik optreed. Het brengt mensen bij elkaar en het genereert middelen voor de stichting,” zegt hij. De komende voorstelling, gepland voor februari, zal een mix zijn van muziek en verhalen die belangrijk zijn voor Riksen.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal