Direct naar de inhoud.

Wat is er dit weekend te doen in de Veenkoloniën?

  • door:
  • op:
Het Theater Geert Teis in Stadskanaal | Foto: Hielke Bosch/RTV1

REGIO – Het eerste weekend van de maand november nadert ons. Dit weekend staat met name in het teken van de Open Dag bij Theater Geliekvloers in Buinen, de Publieksdag Microscopie in Groningse bibliotheken en musea, het Koppeldarttoernooi bij Buurtvereniging ’t Lange End in Stadskanaal Noord en de nieuwe Nederlandse musical Piaf in Theater Geert Teis in Stadskanaal. Daarnaast zijn er ook andere leuke uitjes in de Veenkoloniën.

Open dag Theater Geliekvloers
Op zaterdag 4 november organiseert Theater Geliekvloers in Buinen een open dag. Theater en bioscoop Geliekvloers is gevestigd in een voormalige supermarkt in Buinen. Zou jij graag willen weten wat er vanaf de straat kant doet afvragen wat er achter de gesloten jaloezieën te zien zou zijn en wat daar gebeurd? En heb je nog geen voorstelling bij hun meegemaakt maar ben je wel benieuwd? Dan is zaterdag 4 november de gelegenheid om bij hun een kijkje te nemen, van 12:00 uur tot 16:00 uur openen zij hun deuren.

Publieksdag Microscopie
Op 4 november 1953 werd de Nobelprijs voor de Natuurkunde toegekend aan professor Frits Zernike. Nu, 70 jaar later, organiseert de Faculty of Science and Engineering verschillende activiteiten om hierbij stil te staan.

Op zaterdag 4 november zijn er op zeventig plekken in de provincie microscopen opgesteld. De microscopen staan bij musea, cultureel erfgoed, bibliotheken, molens en andere verrassende plekken in de provincie. En zo kunnen bezoekers kennismaken met de schoonheid van de microscopie en kunnen ze wellicht zelf mooie dingen zien of ontdekken.

Zo is er ook een Publieksdag Microscopie op 4 november in de bibliotheken in Stadskanaal en Veendam en in het Veenkoloniaal Museum in Veendam. De Publieksdag Microscopie begint om 10:00 uur en eindigt om 17:00 uur.

Koppeldarttoernooi in Stadskanaal Noord
Buurtvereniging ’t Lange End in Stadskanaal Noord organiseert op zaterdag 4 november voor de 13e keer een Koppeldarttoernooi. Als je als koppel erin slaagt om van 501 naar 0 te gaan en jij of je koppelmaat gooit als eerste uit winnen ze 1 leg . Diegene die 3 sets hebben gewonnen winnen dan die partij.

Na alle wedstrijden wordt er gekeken naar het aantal gewonnen partijen en verloren partijen en zo kunnen de deelnemers ingedeeld worden wie naar de winnaars ronde gaan en wie naar de verliezersronde gaan. Volgens de buurtvereniging ontvangen de eerste 3 van de winnaarsronde een prijs en ontvangen de eerste 3 van de verliezersronde ook een prijs. Er kunnen in totaal 30 koppels meedoen. Het Koppeldarttoernooi in Stadskanaal Noord begint om 20:00 uur. Opgeven kan via het telefoonnummer: 06-21246552.

Piaf in Theater Geert Teis in Stadskanaal
Op zaterdag 4 november is de voorstelling Piaf te bewonderen in het Theater Geert Teis in Stadskanaal. In deze nieuwe Nederlandse musical over het leven én de dood van Edith Piaf (Non je ne regrette rienLa vie en rose) ontmoeten we de legendarische zangeres als ze net is overleden. Niet in Parijs met een priester aan haar bed, zoals ze had gewild, maar in een of ander gehucht. Terwijl haar man haar alsnog naar Parijs brengt, komt de pas overleden en verwarde Piaf (Suzan Seegers) vier karakters tegen die een onuitwisbare indruk op haar bestaan hebben achtergelaten. De Engel. De Duivel. De Nar. En de Dood. Aan de hand van de verhalen van haar vier levensgezellen herbeleeft Piaf verschillende belangrijke momenten in haar leven om te ontdekken wie ze was, en wat ze achterlaat, schrijft het theater op hun website.

De voorstelling is op 4 november om 20:00 uur te bewonderen in Theater Geert Teis in Stadskanaal.

Voor meer activiteiten en evenementen in de gemeenten Borger-Odoorn, Stadskanaal en Veendam kunt u vinden op onze website.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal