Direct naar de inhoud.

Abiant laat inschrijftrein opnieuw rijden in Stadskanaal voor werkzoekenden

  • door:
  • op:
De inschrijftrein van Abiant bij Museumspoorlijn STAR | Foto: Abiant

STADSKANAAL – Abiant, nodigde werkzoekenden uit om aan boord te stappen van de inschrijftrein op zaterdag 23 september. Dit unieke inschrijfevent bood een kans om persoonlijk in gesprek te gaan met werkgevers uit Stadskanaal en omgeving, evenals met de personeelsplanners van Abiant om gedurende een treinrit carrièrewensen en ambities te bespreken. Volgens Abiant verliep het evenement heel gemoedelijk, goede organisatie vanuit de STAR en opdrachtgevers en werkzoekenden vonden het een ontspannen sfeer. 2 mensen hebben een contract getekend en hebben een nieuwe baan gevonden. De organisatie is van plan om ook volgend jaar begin maart of in april de inschrijftrein vanuit de STAR te laten rijden in Stadskanaal.

De inschrijftrein van Abiant

De inschrijftrein vertrokt om 13.30 uur vanuit Stadskanaal en bood werkzoekenden de gelegenheid om informeel contact te leggen met potentiële werkgevers, waaronder bedrijven als Witec, JPB en Leggedoor Betontechniek. “De treinreis is een uitstekende gelegenheid om meer te weten te komen over carrièremogelijkheden in verschillende sectoren. Om zeker te zijn van een plek in de inschrijftrein werden geïnteresseerden aangeraden om zich vooraf aan te melden via ons contactformulier“, vertelde een woordvoerder van Abiant aan RTV1.

Het ontstaan

Abiant zocht een leuke laagdrempelige manier om werkzoekende mensen zich niet alleen te laten inschrijven maar ook juist direct in contact te brengen met hun opdrachtgevers. “Hiervoor zochten we een locatie en we wilden het liefst iets wat heel herkenbaar is voor onze omgeving en Museumspoorlijn De STAR is kenmerkend voor Stadskanaal en des te leuker om ook daadwerkelijk een ritje te maken”, aldus de woordvoerder.

“Ontspannen sfeer”

De organisatie hoopt op een goede opkomst. “We hadden 50 zitplaatsen op de trein en als er meer aanmeldingen komen kunnen we nog een wagon extra laten meerijden. Tevens was er in de restauratie van het station de mogelijkheid om in gesprek te gaan. Volgens de organisatie verliep het evenement heel gemoedelijk, goede organisatie vanuit de STAR en opdrachtgevers en werkzoekenden vonden het een ontspannen sfeer.

2 mensen hebben een nieuwe baan

Abiant geeft aan dat: “2 mensen hebben een contract getekend en hebben een nieuwe baan gevonden. Er waren 6 mensen aanwezig. Voor werkzoekenden was het laagdrempelig en en leuke manier om zo mensen te spreken. Ook om met meerdere opdrachtgevers te spreken ook over vacatures die wellicht “minder” bij je passen, vertelt Bas Mulder, vestigingsmanager van Abiant Stadskanaal aan RTV1.

“Fantastisch resultaat”

Volgens de organisatie waren 6 werkzoekenden waren aanwezig. “We hadden gehoopt op meer, maar dat er 2 mensen een contract hebben getekend en een nieuwe baan hebben gevonden, is voor ons een fantastisch resultaat”, vertelt Mulder. De organisatie is van plan om ook volgend jaar begin maart of in april de inschrijftrein vanuit de STAR te laten rijden in Stadskanaal. “Wellicht kunnen we nog meer doen aan reclame, meer betrokkenheid van gemeente en overige kanalen met werkzoekende mensen”, aldus Mulder-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal