Direct naar de inhoud.

Veel fietsers bekeurd op mobiel gebruik in verkeer tijdens controle

  • door:
  • op:
Een politieauto© Dennie Gaasendam

STADSKANAAL – Vrijdagmiddag heeft de politie van Stadskanaal een mobiele controle gehouden. Diverse overtredingen in het verkeer zijn geconstateerd. Deze hebben allemaal een bekeuring gekregen.

Zo werd er een brommerrijder bekeurd, omdat hij geen helm op had, iemand had zijn of haar gordel niet om in de auto, er reed iemand zonder rijbewijs en het rijden op een crossmotor die niet op de openbare weg mag. Ook het afval weggooien in de openbare ruimte werd geconstateerd.

De politie had het vooral druk met fietsers die een mobiele telefoon in de hand hadden. Daardoor hebben zij geen aandacht voor het verkeer. De politie heeft hen een bekeuring gegeven. ‘De tijd van waarschuwen is voorbij. Je brengt jezelf en het overige verkeer in gevaar’, aldus de politie op hun Instagramaccount-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal