Direct naar de inhoud.

Veel fietsers bekeurd op mobiel gebruik in verkeer tijdens controle

  • door:
  • op:
Een politieauto© Dennie Gaasendam

STADSKANAAL – Vrijdagmiddag heeft de politie van Stadskanaal een mobiele controle gehouden. Diverse overtredingen in het verkeer zijn geconstateerd. Deze hebben allemaal een bekeuring gekregen.

Zo werd er een brommerrijder bekeurd, omdat hij geen helm op had, iemand had zijn of haar gordel niet om in de auto, er reed iemand zonder rijbewijs en het rijden op een crossmotor die niet op de openbare weg mag. Ook het afval weggooien in de openbare ruimte werd geconstateerd.

De politie had het vooral druk met fietsers die een mobiele telefoon in de hand hadden. Daardoor hebben zij geen aandacht voor het verkeer. De politie heeft hen een bekeuring gegeven. ‘De tijd van waarschuwen is voorbij. Je brengt jezelf en het overige verkeer in gevaar’, aldus de politie op hun Instagramaccount

2 reacties op “Veel fietsers bekeurd op mobiel gebruik in verkeer tijdens controle”

  1. De politie zou maar eens snelheidscontroles moeten doen in Stadskanaal. Vooral de Navolaan is een racebaan en het is levensgevaarlijk om als voetganger over te steken ook o voetgangersoversteekplaatsen
    Ook de overlast van knallende uitlaten van auto’s is een grote ergernis maar hier doen ze niets aan. Een keer gevraagd waarom ze niets doen aan snelheidsovertredingen en geluidsoverlast.. dan zijn de gepikeerd en weigeren een gesprek

  2. Juiste constatering Albert (ze rijden gewoon door bij de zebrapaden (Navolaan), het is er soms ook te donker o.a. bij sporthal en de zebrapaden na de rotonde van de Jumbo)….ken nog wat meer plekken o.a. de weg (met parkeerplaatsen) naar de Albert Heijn, Lange Raai, Utrechtselaan, zelfs op de Hoofdstraat (richting het gemaaltje), Atlantislaan (zowel ’s morgens als ’s avonds) En ga eens tussen 8 en 9 uur s’morgens met de hond aan de wandel, dan kom je heel veel mensen tegen die te hard rijden of je ziet zelfs moeders in de auto op de fiets (met kinderen) voortdurend naar hun mobiele telefoon kijken. En dan hebben we het nog niets eens over dealen van drugs en dgl. (achter op het pad bij de Fina (Total Energiess) of in de talrijke speeltuintjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-