Direct naar de inhoud.

Het publiek genoot van Walt Wilkins en Bill Small in Valthermond

  • door:
  • op:
Tip Jar trad op in ‘d Rentmeester in Valthermond | Foto: Josetta Mellies

Op vrijdagavond 3 november was er weer een Si-SO Friday in Concertboerderij ‘d Rentmeester in Valthermond. Walt Wilkins en Bill Small uit Texas deden een Nederlandse tour samen met het duo Tip Jar uit Eindhoven en wilden dolgraag ook ‘d Rentmeester, waar ze veel over gehoord hadden bezoeken. Volgens de organisatie was het publiek erg onder de indruk van de singer-songwriters uit Texas.

Walt Wilkins en Bill Small
Walt Wilkins is een Texaanse singer-songwriter met een groot hart, een nog grotere stem en een reputatie die ondanks zijn bescheidenheid tot ver buiten Texas reikt. Ook al vanaf het begin een trouwe metgezel en kundige begeleider op gitaar is Bill Small, die daarnaast ook zelf mooie nummers schrijft. Bart de Win en Arianne Knegt zijn vooral de drijvende kracht achter americanaband Tip Jar. De muziek van Tip Jar laat zich moeiteloos meten met die van grote Americana-artiesten over de hele wereld, maar bovenal werkt het viertal al 12 jaar intensief samen, zowel op het podium als in de studio, schrijft de organisatie aan RTV1.

Het contact
Volgens de organisatie was er vanaf de eerste akkoorden al duidelijk dat de muziekstijl, de meerstemmige zangpartijen, prachtige instrumenten en de zeer mooi geschreven nummers een perfecte match vormden met de sfeervolle zaal en haar perfecte akoestiek in ‘d Rentmeester in Valthermond. “Het geluid was top, de verhalen tussen de nummers door waren erg vermakelijk en de bezieling van de muzikanten was om stil van te worden”, vertelt de organisator Boelo Klein Ikkink aan RTV1.

“Het publiek was erg onder de indruk”
“Er waren nog enkele kaarten beschikbaar. En je kon af en toe een speld horen vallen zo mooi. Het publiek was verder erg onder de indruk van de singer-songwriters uit Texas.”, aldus de organisatie.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal