Direct naar de inhoud.

TikTokker Zwarte Loonwerker maakt videoclip in Stadskanaal

  • door:
  • op:
Er werd veel gedanst tijdens de clipopname in Stadskanaal © Hemmo Kuiper/RTV1

Stadskanaal – Afgelopen vrijdag kwam het nummer van de Overijsselse Jelmer van Oenen uit, ook wel bekend als Zwarte Loonwerker. De bijbehorende muziekvideo is volledig opgenomen in het buurtcentrum Heidedop in Stadskanaal waar hij eerder de Spelweek mocht openen.

De Tiktokker is geboren in Haïti en geadopteerd toen hij 9 maanden was. Hij is opgegroeid op een boerderij en houdt van het boerenleven.

Bekijk de beelden van de clipopname hier:

Van Oenen heeft sinds afgelopen zomer een contract getekend met platenmaatschapij Berk Music. Het is zijn tweede nummer dat is uitgebracht sinds hij is aangesloten bij het bekende label. Zijn eerdere nummer Bounty op Klompen was succesvol en dus wou Jelmer er nog een maken.

De samenwerking tussen het buurtcentrum en de Tiktokker begon in augustus. “Op 28 Augustus ben ik uitgenodigd door Jeanet van der Sluis om de spelweek bij de buurtvereniging Heidedop te openen samen met Fabiola Volkers.”

Zwarte Loonwerker opende de spelweek met zijn eigen nummer. “Ik heb het geopend met een nummer van mij, “Bounty op Klompen”. Even later ben ik naar binnen gegaan en toen zag ik het: een perfecte plek voor mijn nieuwe nummer “Mosselman”. De artiest zag het beeld al voor zich. Hijzelf voor de klas met dat ouderwetse schoolbord wat er nog hangt en de figuranten voor hem, terwijl hij aan het lesgeven is. “Op die dag hebben we het een en ander besproken en van beide kanten zagen we mogelijkheden.”

Bekijk hier de videoclip, opgenomen in het Knoalster buurtcentrum.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal