Direct naar de inhoud.

Kiepwagen blijft nog dagen staan: ‘Anders zal hele gevel instorten’

  • door:
  • op:
De trekker boorde zich in de gevel van de woning © RTV Noord

HOLTE – De woning in buurtschap Holte waar woensdagmorgen de kiepwagen van een trekker naar binnen is gereden, is volledig ontzet en onbewoonbaar. De trekker verloor woensdag aan het eind van de ochtend de kiepwagen vol aardappelen. ‘De pen waarmee die kiepwagen vastzat, is afgebroken’, zegt Rob Veenstra van de gemeente Stadskanaal. ‘De trekker kon op tijd stoppen, maar de kiepwagen heeft zich in de woning geboord.’

Containers tegen instorten

De hele voorgevel en een deel van de zijgevel zijn vernield. Veenstra: ‘We zetten er nu een paar containers voor om te voorkomen dat de gevel instort en op straat belandt. Dan kan de bewoner zijn spullen uit huis halen. Als die eruit zijn, halen we de containers weg en dan zal de hele gevel wel instorten.’

Op het moment van het ongeluk was niemand thuis. ‘Gelukkig niet’, zegt Veenstra, ‘want dan heb je wel een groot probleem hoor.’

De hele voorgevel en een deel van de zijgevel zijn vernield © RTV Noord

De bewoner wordt ondersteund door Salvage, een stichting die gedupeerden helpt met aandacht, actie en advies. ‘Meneer moet ander onderdak hebben, want deze woning kan niet meer gebruikt worden’, weet Veenstra.

De man is enorm geschrokken en wil de pers niet te woord staan. ‘Ook de bestuurder van de trekker had de schrik flink te pakken’, zegt Veenstra. ‘Dit wordt een verzekeringskwestie.’

Lees ook: Kiepwagen van trekker raaks los en ramt woning-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal