Direct naar de inhoud.

Wat is er dit weekend te doen in de Veenkoloniën?

  • door:
  • op:
Repetitie Oliver! in Theater Geert Teis in Stadskanaal | Foto: Mart Andries

REGIO – Het tweede weekend van de maand november nadert ons. Dit weekend staat met name in het teken van Van Gogh bij Theater Geliekvloers in Buinen, theaterproductie Oliver! in Theater Geert Teis in Stadskanaal en theatervoorstelling Boer Boris is de Baas (4+) in Theater vanBeresteyn in Veendam. Daarnaast zijn er ook andere leuke uitjes in de Veenkoloniën.

Muzikale Van Gogh voorstelling ‘Land van verlangen’
Muzikanten Lara Boode (zang) en Gijs Kos (gitaar) en schrijver Janne IJmker bundelen hun krachten. In het kader van het jaar van Vincent van Gogh in Drenthe presenteren zij de muzikale vertelvoorstelling ‘Land van verlangen’ op 11 november in Theater Geliekvloers in Buinen.

‘Janne IJmker neemt je mee in de gevoels- en gedachtewereld van Vincent, kleurt met haar novelle zijn verhaal verder in en maakt de beleving nog tastbaarder’  ‘De zangeres en gitarist vullen elkaar naadloos aan en Lara blijkt niet alleen een prachtige stem te bezitten, maar ze heeft ook een sterk taalgevoel’

Geniet op 11 november tijdens de middagvoorstelling (om 14:30u) of bij de avondvoorstelling (om 20:00u). Reserveren kan via reserveren@geliekvloers.nl.

Muziektheater De Kanaalstreek brengt Oliver! in Theater Geert Teis
Muziektheater De Kanaalstreek is klaar om het publiek opnieuw te betoveren met hun nieuwste productie, Oliver!. De Engelse musical vertelt het verhaal van Oliver, een weesjongen die verkocht wordt aan een begrafenisondernemer. Nadat hij ontsnapt, begint hij aan een reeks avonturen. De musical, met een cast die voor een groot deel uit kinderen bestaat, is geschikt voor alle leeftijden.

Een van de hoogtepunten van de productie is het moderne decor, dat voor 80% bestaat uit LED-panelen, gaf Jesse Palsgraaf aan in de RTV1 talkshow 1 op Vrijdag. Dit moderne decor maakt het mogelijk om snel van locatie te wisselen zonder uitgebreide decorwisselingen. Met steun van sponsors en fondsen, waaronder het Prins Bernhard Cultuurfonds en de VSB, kon het theater deze innovatieve technologie toepassen.

De musical zal op 11 en 12 november te zien zijn in Theater Geert Teis in Stadskanaal. Jesse benadrukt dat de voorstelling geschikt is voor families, van kinderen tot grootouders, en belooft een onvergetelijke avond vol entertainment. Volgens de organisatie zijn er nog kaarten beschikbaar.

Boer Boris is de Baas (4+) in Theater vanBeresteyn
Deze voorstelling is onderdeel van het Prentenboekjesfestival (2+) Het Prentenboekjesfestival brengt de wereld van kinderboeken samen in een vrolijk familie-evenement. In deze editie gaan de jonge bezoekertjes naar de kinderboerderij. Wat is gezond eten? Hoe gaat recyclen in zijn werk? Een unieke foyerspeeltuin en de twee voorstellingen ‘Boer Boris is de baas’ (4+) en ‘Gonnie en Gijsje samen op stap’ (2+) zorgen voor een heerlijke middag voor jong en oud.

De voorstelling is op zondag 12 november om 14:30 uur te bewonderen in Theater vanBeresteyn in Veendam.

Voor meer activiteiten en evenementen in de gemeenten Borger-Odoorn, Stadskanaal en Veendam kunt u vinden op onze website.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal