Direct naar de inhoud.

YouTuber Judith Ros uit Borger wint Special Media Award

  • door:
  • op:
Judith Ros heeft haar eigen YouTube-kanaal © RTV Drenthe

BORGER – Judith Ros uit Borger is in de prijzen gevallen bij de Special Media Awards. Zij ontving de award voor haar YouTube-kanaal ‘Door het oog van een autist’. De Special Media Awards worden jaarlijks uitgereikt aan mediamakers met een verstandelijke beperking. In totaal waren er tien categorieën, Ros was met twee andere kanshebbers genomineerd in de categorie YouTube-kanaal.

‘Echt een roes’

“Ik wist dat ik een goede kans maakte, maar mijn concurrenten dragen op hun YouTube-kanalen ook een goede boodschap uit. Uiteindelijk ging het allemaal heel snel, ik beleefde het echt als een roes”, blikt Ros terug op de prijsuitreiking in Beeld & Geluid in Hilversum.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Judith Ros bij de prijsuitreiking © Judith Ros

Op haar kanaal publiceert Ros filmpjes waarin ze laat zien wat ze in haar leven meemaakt. Met verschillende typetjes probeert ze autisme bespreekbaar te maken. “Ik zou het heel gaaf vinden als ik door deze prijs nog meer bezoekers krijg op mijn YouTube-kanaal. Ik heb er nu in ieder geval al weer wat meer abonnees bij.”

Award op slaapkamer

Voorlopig geniet ze nog volop na van haar winst bij de Special Media Awards “De prijs voor mijn kanaal betekent heel veel voor mij. Het is echt een eer. Ik heb de award een mooie plek in mijn slaapkamer gegeven.”-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal