Direct naar de inhoud.

26e Noordelijke Spoor en Modelbouwdagen in Veendam

  • door:
  • op:
Noordelijke Spoor- en Modelbouwdagen in Veendam | Foto: Model Rail Groep Veendam (MRGV)

VEENDAM – De Model Rail Groep Veendam (MRGV) organiseert op 18 en 19 november alweer de 26e editie van de Noordelijke Spoor- en Modelbouwdagen. De dagen worden gehouden in de Sorghvliethal aan de Jan Salwaplein 1 in Veendam. De openingstijden voor het publiek zijn voor beide dagen van 10:00 uur tot 17:00 uur.

Het ontstaan
Volgens de organisatie is het idee voor deze beurs jaren geleden ontstaan aan de keukentafel door de  oprichters in 1995 ongeveer. “Zij hadden het plan om het eens te proberen. En zoals blijkt is dat een succes geworden, en is dat het nog steeds. Er komen ongeveer 1700 bezoekers over twee dagen op onze beurs in Veendam. Het is een beurs met expositie en verkoopstands. De bezoekers variëren van jong en oud tot man en vrouw kortom voor iedereen”, vertelt de organisatie aan RTV1.

26e editie
Dit jaar is de 26e editie. Op de beurs trekken zij veel modelbouwers. Dat zijn bouwers in alle soorten, zoals radiografisch bestuurbare boten, auto’s en vrachtwagens, maar ook vliegtuigen, kermis, poppenhuizen en treinen.

“Wij van de Model Rail Groep Veendam zijn met de treinen in de weer. Op onze beurs staan wij zelf ook met modulebakken. Modulebakken zijn losse bakken die we aan elkaar koppelen met een vaste maat, zodat het altijd past. Door dit systeem past de rails goed aan elkaar, en kunnen we fijn rijden met onze digitale treinen”, aldus de organisatie. Zij organiseren deze beurs ieder jaar en dit doen ze om de totale scala van modelbouw onder de aandacht te brengen. En omdat ze het leuk vinden.

De Spoor en Modelbouwdagen worden gehouden op 18 en 19 november in de in de Sorghvliethal aan de Jan Salwaplein 1 in Veendam. De openingstijden voor het publiek zijn voor beide dagen van 10:00 uur tot 17:00 uur.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal