Direct naar de inhoud.

Schoolsportuitwisseling met het Duitse Norden in Veendam

  • door:
  • op:
Schoolsportuitwisseling in Veendam | Foto: Gemeentelijke Commissie voor de Schoolsport uit Veendam

VEENDAM – De Gemeentelijke Commissie voor de Schoolsport uit Veendam organiseert van 15 tot en met 17 november voor de twintigste keer de traditionele schoolsportuitwisseling met leerlingen uit het Duitse Norden. De Commissie voor de Schoolsport organiseert sinds 1972, diverse sportactiviteiten voor leerlingen uit het basis- en voortgezet onderwijs. Volgens de organisatie wordt er ook een schoolsportuitwisseling gehouden met een stad uit het buitenland. Zo werden er in het verleden al uitwisselingen met Delmenhorst, Cloppenburg, Wilhelmshaven, Gniezno en Norden georganiseerd.

Dit jaar
Dit jaar vindt de uitwisseling, na een gedwongen onderbreking vanwege Covid-19 plaats in Veendam. De Duitse leerlingen en hun begeleiders worden ondergebracht bij Nederlandse gastgezinnen. Volgens de organisatie wordt de groep van ongeveer zestig Duitse gasten op woensdagmorgen in het Indoorcentrum ontvangen. Aansluitend wordt er begonnen met de diverse toernooien, waaraan enkele honderden leerlingen deelnemen.

Het programma
Op het programma staan: zaalvoetbal, uni-hockey, basketbal en dansen. De toernooien vinden in het Indoorcentrum in Veendam plaats. Volgens de organisatie wordt er daarna gesport op de Skills Garden van het Leer- en Sportpark De Lange Leegte in Veendam . Naast het sportieve gebeuren wordt er een bezoek gebracht aan Jongerencentrum Break! in Veendam en voor alle deelnemers is er een zwemdisco in Tropiqua georganiseerd.

De uitwisseling wordt van harte ondersteund en mede mogelijk gemaakt door Veendam Beweegt en de Eems Dollard Regio.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal