Direct naar de inhoud.

Succesvolle show van de musical Oliver 

  • door:
  • op:
De musical Oliver! was een succes © Larou de Jong/RTV1

STADSKANAAL – Afgelopen weekend was Theater Geert Teis het bruisende toneel voor een indrukwekkende uitvoering van de musical “Oliver”. De cast, bestaande uit acteurs van het muziektheater De Kanaalstreek, stonden vol enthousiasme op het podium en kijken terug op twee mooie shows. 

Oliver!

De musical vertelt het verhaal van een weeskind genaamd Oliver dat verkocht wordt aan een begrafenisondernemer. Na een ontsnapping belandt hij bij een bende van straatkinderen, waar hij veel avonturen beleeft maar ook in de problemen komt. 

De show

Op de vrijdag voorafgaand aan de voorstellingen vond de generale repetitie plaats. Gedurende deze dag werden de laatste details zorgvuldig uitgewerkt en werden de acteurs voorbereid op het naderende showweekend. Volgens regisseur Marion Maters was dit weekend een achtbaan van emoties die niet helemaal soepel begon tijdens de laatste repetitie. “Dit weekend was een rollercoaster met veel emoties. We begonnen vrijdag met de generale repetitie en dat was nogal heftig, maar iedereen was zo gemotiveerd en dat is ontzettend fijn.’’

Emotie

De voorstellingen zelf vonden plaats op zaterdag en zondag. Hier en daar gingen er nog wat dingen fout tijdens de eerste show, maar de dag er na was volgens Maters een ‘zondag met een strikje eromheen’. De zusjes Jante en Femke Drenth speelden de hoofdrollen van Oliver en Glipper, en na een prachtige show met groot applaus was zowel bij hen als bij de regisseur de enige emotie terug te zien. Maters was zichtbaar trots en kon haar eigen show bijna niet bevatten. “De spelers stegen boven zichzelf uit, en dan ben ik als regisseur ongelooflijk trots.’’-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal