Direct naar de inhoud.

The Padellers openen nieuwe vestiging in Pagedal

  • door:
  • op:
De padelbanen worden klaargemaakt voor de opening van 25 november © Anno Kruize/RTV1

STADSKANAAL – Sportcentrum Pagedal krijgt vanaf 25 november zes padelbanen tot haar beschikking. The Padellers, een organisatie met padelbanen door heel Nederland, is gestart met de bouw van zes padelbanen in Sportcentrum Pagedal.

‘De allerbelangrijkste reden dat wij in Stadskanaal een vestiging gaan openen is omdat wij zien dat door het hele land padel wordt gespeeld’, begint woordvoerder Floris Dokkum tegen RTV1. ‘Dat is echt anders dan toen we drie jaar geleden zijn begonnen met dit bedrijf. Toen hadden we het gevoel dat deze sport alleen populair was in de Randstad, maar dat is absoluut niet waar.’

Het bedrijf heeft zich in de afgelopen drie jaar verspreidt van de Randstad naar kleinere plekken buiten dat gebied. Ze zochten naar kleinere gemeenten om te bouwen. Daarnaast moet een locatie ook geschikt zijn om de sport te beoefenen.

Optisport

Zodoende zijn ze in contact gekomen met het bedrijf Optisport, dat nu eigenaar is van de sporthal. ‘Optisport was enthousiast over onze plannen. De sporthal heeft ook een goede hoogte voor onze sport. Daarnaast is het een mooie ruimte, heeft het meer sporten en hebben ze alle faciliteiten die wij graag willen. Op dit moment gebeurde er weinig in de sporthal, want er zijn alleen tennisbanen te huur.’

Samenwerken

The Padellers willen graag samenwerkingen zoeken met bedrijven, scholen, BSO’s of andere sportverenigingen. Dokkum: ‘Wij willen zoveel mogelijk mensen in aanraking brengen met padel. Wat je ziet bij tennisverenigingen is dat het vaak lastig is om daar buiten padelbanen aan te leggen vanwege geluidoverlast.’

Het bedrijf wilt graag samenwerkingen aangaan met sportverenigingen, maar heeft de tennisverenigingen nog niet benaderd. ‘We hebben ze nog niet benaderd. We zijn net begonnen met de bouw, daarna zullen we hen benaderen.’

Tennisvereniging Stadskanaal

Ook de tennisvereniging in Stadskanaal kreeg te horen dat The Padellers padelbanen gaat bouwen in het Pagedal. De tennisvereniging had zelf ook plannen om een padelbaan te bouwen op hun eigen terrein, nog geen 500 meter van de locatie van The Padellers.

Voorzitter van de Tennisvereniging, Niels Haring, ziet het niet direct als bedreiging. ‘Als ergens veel interesse in is, zie je commerciële partijen opduiken. Ik zie het niet direct als bedreiging voor onze plannen. Misschien is het zelfs wel versterkend. De tennisbanen in Pagedal zijn ook niet bedreigend voor ons. Het is vooral een toevoeging. Zo kunnen onze leden met slecht weer ook sporten.’

Haring staat positief in het voorstel om samen te werken. ‘Stadskanaal is een kleinere plaats. Waar je kan samenwerken met partijen, moet je dat doen. Maar dat betekent niet dat we onze plannen met een eigen padelbaan in de prullenbak gooien.’

De veertiende locatie van The Padellers zal op 25 november openen in Stadskanaal.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal