Direct naar de inhoud.

Hier komt Sinterklaas aan bij jou in de buurt

  • door:
  • op:

REGIO – Aankomende zaterdag is de landelijke intocht van Sinterklaas. Ook in de Veenkoloniën komt hij aan. Bekijk de verschillende intochten in de regio hier onder.

18 november

Na de landelijke intocht in Gorinchem komt hij om 12.45 uur aan in de haven van Veendam. Daarna zal Sinterklaas op zijn paard Ozosnel door het centrum gaan. Het Raadhuisplein wordt 18 november weer omgetoverd tot pietenplein. De pieten hebben een muzikaal feest aangekondigd waarin zij de feestnummers van de afgelopen jaren opnieuw zullen opvoeren.

In Stadskanaal zal Sinterklaas rond 13.00 uur aankomen bij het treinstation van de STAR. Vanaf daar stap de Goedheiligman op de boot en vaart hij naar het centrum van Stadskanaal. Rond 14.00 uur meert hij aan ter hoogte van het Menistenplein. Na een optocht door het centrum komen de Sint en pieten uit op het Raadhuisplein. Daar zal nog een groot feest zijn met Regelpiet.

Op diezelfde dag gaat Sinterklaas ook naar Buinerveen. Onder begeleiding van de Meraskikkers zullen de goedheiligman en zijn pieten vanaf 13.30 uur door het dorp rijden.

Ook komt Sinterklaas met zijn pieten weer naar Borger. De intocht start om 14.00 uur vanaf de Hoofdstraat in Borger. Vervolgens gaat de hele stoet dwars door het dorp, via het dorpsplein en de Torenlaan naar Sporthal de Koel voor een Pietenfeest.

Een dag later zal hij ook op het STAR-station in Veendam te zien zijn. Samen met de Sint en zijn pieten kun je een ritje maken met de stoomtrein. Daar gebeurt van alles onderweg. Kaarten reserveren kan via de website van de STAR.

25 november

Nadat Sinterklaas vrijdagavond 24 november van 18.00 tot 19.00 uur een feestje heeft gevierd in de Drijscheer in Alteveer, heeft Sinterklaas een drukke dag.

Sinterklaas begint om 10.00 uur in Odoorn. Daar zal hij in een optocht door het dorp gaan. Hij begint in de speeltuin Sleedoorn en op verschillende hoeken zal Sinterklaas stoppen om kinderen te ontmoeten.

Om 13.00 uur komt de goedheiligman aan in Wildervank bij de sluis aan de Bareveldstraat.

Op datzelfde tijdstip is hij te zien in Musselkanaal bij Klain Klappie en op het Willem Diemerplein. DJ Hermen zal hem verwelkomen op het plein.

Ook is hij om 13.00 uur in Mussel. Sinterklaas maakt met zijn pieten een rondrit door de bebouwde kom van het dorp. Alle kinderen tot en met groep zes van de basisschool zijn van harte welkom om hem te verwelkomen op het grasveld op de hoek van de Laakstraat/Rietstraat. Daar zal hij omstreeks 14.15 uur zijn.

Daarnaast is hij om 13.00 uur ook bij het gemeentehuis in Exloo. Daarna kan iedereen naar het dorpshuis gaan voor een voorstelling en de bietendisco.

Op 25 november om 13.30 uur komt Sinterklaas samen met de pieten naar Onstwedde. Omdat de haven niet diep genoeg is voor de stoomboot heeft hij ander vervoer geregeld en zal hij op De Woldbrink arriveren. Vanaf De Woldbrink gaat iedereen in een optocht met muziek door het dorp.

Om 14.00 uur is de Sint in Nieuw-Buinen. De kinderen zijn al vanaf 13.30 uur welkom in het dorpshuis. Sinterklaas en zijn pieten komen een half uurtje later aan.

Hij zal het gehele weekend te zien zijn bij de STAR in Stadskanaal. Het vorige weekend was hij in Veendam in de trein gestapt. Dit weekend doet hij dat in Stadskanaal. Samen met de Sint en zijn pieten kun je een ritje maken met de stoomtrein. Daar gebeurt van alles onderweg. Kaarten reserveren kan via de website van de STAR.

6 december

Op 6 december zal Sinterklaas een afscheidsfeest krijgen in Stadskanaal. Na het succes van vorig jaar heeft Sinterklaasjournaal Stadskanaal bedacht om dat dit jaar ook weer te doen. Om 18.00 uur wordt Sinterklaas op het podium ontvangen. Rond 18.30 zal Sinterklaas in het donker in een optocht naar de boot gaan.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal