Direct naar de inhoud.

Wat is er dit weekend te doen in de Veenkoloniën?

  • door:
  • op:

REGIO – Het derde weekend van de maand november is aangebroken. Dit weekend staat met name in het teken van Sinterklaasintochten, de Noordelijke Spoor- en Modelbouwdagen in Veendam, de TOP-2000 kerkdienst van de Protestantse Gemeente te Stadskanaal en het koffieconcert bij vanBeresteyn in Veendam en Wollig Landleven Winterfair in Exloo. Daarnaast zijn er ook andere leuke uitjes in de Veenkoloniën.

Sinterklaasintochten

Na de landelijke intocht in Gorinchem komt hij om 12.45 uur aan in de haven van Veendam. Daarna zal Sinterklaas op zijn paard Ozosnel door het centrum gaan. Het Raadhuisplein wordt 18 november weer omgetoverd tot pietenplein. De pieten hebben een muzikaal feest aangekondigd waarin zij de feestnummers van de afgelopen jaren opnieuw zullen opvoeren.

In Stadskanaal zal Sinterklaas rond 13.00 uur aankomen bij het treinstation van de STAR. Vanaf daar stap de Goedheiligman op de boot en vaart hij naar het centrum van Stadskanaal. Rond 14.00 uur meert hij aan ter hoogte van het Menistenplein. Na een optocht door het centrum komen de Sint en pieten uit op het Raadhuisplein. Daar zal nog een groot feest zijn met Regelpiet.

Op diezelfde dag gaat Sinterklaas ook naar Buinerveen. Onder begeleiding van de Meraskikkers zullen de goedheiligman en zijn pieten vanaf 13.00 uur door het dorp rijden.

Ook komt Sinterklaas met zijn pieten weer naar Borger. De intocht start om 14.00 uur vanaf de Hoofdstraat in Borger. Vervolgens gaat de hele stoet dwars door het dorp, via het dorpsplein en de Torenlaan naar Sporthal de Koel voor een Pietenfeest.

Een dag later zal hij ook op het STAR-station in Veendam te zien zijn. Samen met de Sint en zijn pieten kun je een ritje maken met de stoomtrein. Daar gebeurt van alles onderweg. Kaarten reserveren kan via de website van de STAR.

Noordelijke Spoor en Modelbouwdagen in Veendam
De Model Rail Groep Veendam (MRGV) organiseert op 18 en 19 november alweer de 26e editie van de Noordelijke Spoor- en Modelbouwdagen. De dagen worden gehouden in de Sorghvliethal aan de Jan Salwaplein 1 in Veendam. De openingstijden voor het publiek zijn voor beide dagen van 10:00 uur tot 17:00 uur.

Dit jaar is het de 26e editie. Op de beurs trekken zij veel modelbouwers. Dat zijn bouwers in alle soorten, zoals radiografisch bestuurbare boten, auto’s en vrachtwagens, maar ook vliegtuigen, kermis, poppenhuizen en treinen.

TOP-2000 kerkdienst Protestantse Gemeente te Stadskanaal
Op zondagmiddag 19 november a.s. om 16.00 uur organiseert de ZWO-commissie van de Protestantse Gemeente Stadskanaal een Top 2000-dienst in de Poststraatkerk in Stadskanaal. De Friese dominee en singer-songwriter Gerard Rinsma combineert samen met gospelrockband GRACE popmuziek en eredienst tot een ware happening. Volgens de organisatie is popmuziek voor veel mensen de soundtrack van hun leven. Raakt niet elke diep ingrijpende gebeurtenis in ons leven verbonden met de muziek van dat moment?

“Maar daarnaast blijkt een popsong in een eredienst soms een onverwachte diepte te krijgen, die je op radio en Spotify niet direct zult ontdekken. Daarom pakt Gerard Rinsma zijn gitaar op en gaat op zoek naar het mooiste liefdeslied ooit geschreven. Welk lied zou dan nummer één moeten staan? Een psalm of gezang uit het liedboek? Of een song uit de Top 2000? Of een lied, dat in beide voorkomt? Iedereen kan er alvast over nadenken en zijn/haar keuze in de dienst kenbaar maken. En vervolgens zal Gerard Rinsma popmuziek  en verkondiging op zijn eigen manier door elkaar vlechten. En dat zorgt voor een verrassend en vernieuwend resultaat!”, schrijft de organisatie aan RTV1.

Jong en oud is zondagmiddag a.s. van harte welkom in de Poststraatkerk. Na de dienst zal er een collecte worden gehouden voor het ZWO-project ‘Maatjes voor kinderen zonder ouders’ Zambia.

Wollig Landleven Winterfair in Exloo

Wollig Landleven Winterfair Hippisch Centrum Exloo 2023 is een sfeervolle fair die plaatsvindt op zaterdag en zondag 18 en 19 november van 11:00 tot 16:30 uur in het prachtige Hippisch Centrum in Exloo. De fair biedt een breed scala aan producten, creaties en specialiteiten van ruim **120 specialisten**. Als je passie en interesse hebt voor wol, lifestyle en streekproducten, dan is dit evenement een must-visit.

De fair biedt vele activiteiten, waaronder het proeven, ruiken en voelen van wol. Vakmensen adviseren je graag over breien, haken, spinnen of wat dan ook met wol. Daarnaast kun je genieten van diverse streekproducten uit verschillende locaties van het land, zoals diverse Veluwse, Groningse en Drentse streekproducten, kaas uit diverse streken, jams, honingsoorten en nog veel meer.

Loop tussen al het moois en geniet van diverse lifestyle producten zoals kleding, cosmetica, huisdecoraties en kunst, sierraden, tassen en nog veel meer. Laat je inspireren en adviseren door de vakmensen en schaf de leukste dingen aan om uzelf te verwennen of uw woning een leuke upgrading te geven met nieuwe decoraties.

Je kunt genieten van diverse foodtrucks met grillworsten, snacks, broodjes, poffertjes of churros. Er is voor ieder wat wils. Tijdens de fair is er livemuziek van Singer-Songwriter Robert Weston met geweldige country, blues, folk en oldies.

Voor meer informatie kun je terecht op hun website. www.wolliglandleven.nl.

Muziek bij de koffie in vanBeresteyn
Op 19 november, om 11.00 uur is er een koffieconcert in de foyer van Cultuur & Congrescentrum vanBeresteyn. Symfonieorkest ‘Educa Symfonia’, onder leiding van dirigent Esther van Dijk, zorgt voor een afwisselend concert met licht klassieke- en filmmuziek: het ijzeren repertoire van Händel, Bach en Haydnen meer frivole klanken van Korsakow, Brahms en Strauss. En natuurlijk het swingende Moonlight Serenade van Miller, New York, New York en Highlights van Harry Potter. Er wordt het nodige verteld over de muziek en de componisten.

Het orkest is opgericht door Cultuur & Congrescentrum vanBeresteyn en het VKSO, het orkest van de Veenkoloniën en is er een nauwe samenwerking met de Muziek- Dans- en Theaterschool.

Voor meer activiteiten en evenementen in de gemeenten Borger-Odoorn, Stadskanaal en Veendam kunt u vinden op onze website.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal