Direct naar de inhoud.

Mantelzorgers kregen extra waardering tijdens speciale dag

  • door:
  • op:
De mantelzorgers kregen veel waardering © Hemmo Kuiper/RTV1

STADSKANAAL – Vorige week was de ‘Dag van de mantelzorg’. Welstad deelde in de afgelopen week op verschillende momenten waardering uit voor de mantelzorgers in de gemeente Stadskanaal. Afgelopen vrijdag werden in wijkcentrum Sevenhof mantelzorgers in het zonnetje gezet.

Een van de mantelzorgers die een compliment kreeg was Rene van der Sluis. Hij zorgt al bijna zes jaar voor zijn moeder. Van der Sluis gaf aan dat hij het met alle liefde doet en blijft doen. Hij is dan ook erg blij met de waardering die hij kreeg vanuit Welstad.

Van der Sluis en zijn mede-mantelzorgers kregen in het wijkcentrum een cadeaubon uitgereikt. Er was tijd voor een praatje met Welstad en er werd onder een kop koffie bijgepraat met elkaar.

Betekenis

In de gesprekken met de mantelzorgers vertelden zij honderduit en met liefde over de zorg die ze verlenen aan hun naaste, familielid, kennis, buurman/buurvrouw maar niet één keer over wat het voor henzelf betekende. Bijzonder vond Wethouder Mellies dat. “We mogen daar met z’n allen wel wat vaker naar vragen.”

“Mantelzorgers verdienen aandacht, waardering, ondersteuning. Hartverwarmend om al die zorgzame mensen te zien maar ik maak me toch ook zorgen om onze toekomst. We worden met z’n allen steeds ouder en met het ouder worden zal ook de zorgvraag stijgen. Wie gaat er straks voor ons zorgen? Niet iedereen heeft het geluk van een naaste die voor je zorgt of gaat zorgen; daar moet blijvend aandacht voor zijn. Er mogen geen mensen tussen wal en schip komen te vallen. Als gemeente zijn we blij met de medewerkers van Welstad. Zij zijn de ogen en oren in de wijk en in staat om vroegtijdig probleemgevallen te signaleren en op te pakken.”-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal