Direct naar de inhoud.

Na 2587 dagen pakt het afgedaalde Nieuw-Buinen weer een periodetitel

  • door:
  • op:
Spelers van Nieuw Buinen, in het oranje, op een archieffoto © RTV Drenthe

VOETBAL – Vierdeklasser Nieuw-Buinen heeft vanmiddag in en tegen Wijster voor het eerst punten gemorst: 1-1. Na even rekenen bleek de remise genoeg voor de eerste periodetitel sinds 2016 voor de oranjehemden.

Na zeven overwinningen op rij kwam Nieuw-Buinen, dat in 2019 nog in de eerste klasse speelde, tegen de nummer vier op de ranglijst op achterstand. Na de 1-0 vanaf elf meter van Wijster-speler Bart Popping maakte Eron Alberts in de tweede helft namens de bezoekers gelijk. Verder kwamen het moedige Wijster en de oranje-witten niet.

De hoofdtrainer van Nieuw-Buinen Jeroen Wiegman over de spannende ontknoping van de eerste periode: “Wij hadden in de eerste helft even paniek. De spanning nam bij de jongens echt wel toe. Er waren 150 supporters meegegaan naar Wijster.”

Grotere dromen

Ook runner-up FC Ter Apel’96 kwam op 22 punten, maar doordat het doelsaldo van Nieuw-Buinen beter is – +30 om +24 van de Groningers – gaat de eerste prijs van het seizoen naar de ploeg van Jeroen Wiegman. Gasselternijveen kwam bij FC Ter Apel’96 nog met 1-2 voor, maar boog voor de uitdager van Nieuw Buinen (4-2).

“Voor het eerst sinds 2587 dagen, ik had het getal in mijn voorbespreking in de kleedkamer gebruikt, heeft Nieuw-Buinen weer een periode gewonnen”, besluit Wiegman. “Dit kan de club wel gebruiken. De eerste doelstelling is behaald, maar op langere termijn hebben we grotere dromen.”-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal