Direct naar de inhoud.

Sinterklaas met nat pak in Nederland aangekomen

  • door:
  • op:
Sinterklaas geeft kinderen een hand © Anno Kruize/RTV1

REGIO – Sinterklaas heeft afgelopen weekend een nat pak gehaald tijdens de intochten in de regio. Afgelopen weekend kwam hij aan in Veendam, Stadskanaal en Borger. Door de regen zijn delen van de programma’s afgelast. Ook kwamen er veel minder bezoekers naar de evenementen dan voorgaande jaren.

Veendam

Zaterdagmiddag verwelkomde Burgemeester Sandra Korthuis de Goedheiligman in Veendam. Na een korte toespraak van haar gingen de Sint en zijn pieten in een stoet door het centrum van de Parkstad om te eindigen voor het gemeentehuis. Door de regen heeft de organisatie besloten om met het feest voor het gemeentehuis te stoppen.

Stadskanaal

In Stadskanaal kwam de goedheiligman traditiegetrouw aan met de STAR op het station in Stadskanaal. Daar stonden de eerste kinderen met hun ouders Sinterklaas op te wachten voor een hand, foto of pepernoten. Vanaf daar stapte hij over naar de pakjesboot om naar het centrum van Stadskanaal te varen. In de plenzende stonden er toch nog veel kinderen bij de kade om Sinterklaas daar te verwelkomen.

Daar werd hij door Karin van het Sinterklaasjournaal opgewacht om een versneld rondje door het centrum te rijden. Op het Raadhuisplein werd er ondertussen al een klein feestje gebouwd om warm te blijven. De burgemeester verwelkomde Sinterklaas en zijn pieten en verheugde zich op de aankomende tijd. Daarna zong Regelpiet nog een aantal nummers.

Borger

Ook in Borger kwam Sinterklaas met zijn pieten aan. Daar konden de kinderen al de gehele dag een speurtocht door het centrum doen. De pieten wilden de kinderen graag helpen speuren. Sinterklaas deed daarnaast zijn route door het dorp en eindigde door in sporthal De Koel.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal