Direct naar de inhoud.

Oude tijden herleven aan de Langeleegte met interlands Oranje onder 18

  • door:
  • op:
Wessel Kuhn in duel met Kalipha Jawla van Zweden onder 18. | Foto: Anno Kruize/RTV1

VEENDAM – Aan de Langeleegte gingen de gedachten afgelopen donderdag en zaterdag bij vele bezoekers ongetwijfeld terug naar de tijd dat BV Veendam er nog schitterde. Nu deden de talenten van Oranje onder 18 oude tijden herleven.

Het is voor het eerst sinds jaren dat interlands worden gespeeld in het stadion van de voormalige BV Veendam. ‘Dat is in samenwerking gegaan met Achilles 1894 uit Assen. Zij hebben ook wat wedstrijden van de talenten van Oranje en zij zochten een partnerclub en vanuit daar is er contact met ons gelegd en hebben we een samenwerking bewerkstelligd,’ zo vertelt voorzitter van Veendam 1894, Jeroen Adam aan RTV Noord.

Bij beiden wedstrijden kwamen ongeveer 2500 toeschouwers kijken naar de verrichtingen van de talenten van de toekomst. De eerste wedstrijd afgelopen donderdagavond werd met 2-0 gewonnen van Zweden onder 18 door doelpunten van Wessel Kuhn en Yoël van de Ban. Twee dagen later bleef het bij de tweede wedstrijd bij 0-0.  

Spelers van Nederland en Zweden komen het veld op. | Foto: Anno Kruize/RTV1
De Nederlandse spelers zingen het Wilhelmus. | Foto: Anno Kruize/RTV1
Kees Smit in duel met Jimi Nikko van Zweden. Aymen Slitli kijkt toe. | Foto: Anno Kruize/RTV1
Kayden Wolff probeert uit te halen in de zestien van Zweden. Yoël van de Ban en Enoch Mastoras kijken toe. | Foto: Anno Kruize/RTV1
Kayden Wolff snelt langs zijn tegenstander. | Foto: Anno Kruize/RTV1


-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal