Direct naar de inhoud.

Meer of minder stembureaus in de Veenkoloniën? Hier kun je je stem uitbrengen

  • door:
  • op:
Foto: Hielke Bosch/RTV1

REGIO – Bijna gaan de stembussen openen, maar hoe zit het eigenlijk met de stembureaus in de Veenkoloniën. Zijn het er meer of juist minder dan voorgaande jaren en waar kun je woensdag nou je stem uitbrengen? Je lees het in dit artikel!

BORGER- ODOORN

In 2017 had Borger-Odoorn bij de laatste verkiezingen voor corona in totaal 24 stembureaus. Ook in 2021 waren 24 stembureaus. Dit jaar zijn er twee stembureaus minder namelijk 22. Ten opzichte van twee jaar geleden kan er nu niet gestemd worden in Podium34 in Borger. Twee jaar terug kon je je stem ook nog uitbrengen in de Oringer Marke. Dit jaar kan je in Odoorn alleen stemmen in zorgcentrum Paasbergen.

Kijk hieronder voor alle stembureaus in de gemeente Borger-Odoorn.

STADSKANAAL

In Stadskanaal blijft alles oud en vertrouwd. In 2017 en 2021 waren er bij beiden Tweede Kamerverkiezingen 19 stembureaus en ook dit jaar zijn er weer 19 stembureaus.

Kijk hieronder voor alle stembureaus in de gemeente Stadskanaal

VEENDAM

In Veendam is een hele grote verandering te zien. In 2017 waren er maar liefst 17 stembureaus. Tijdens de coronaeditie in 2021 was dit al teruggebracht naar 9 stembureaus. Bijna een halvering. Ook dit jaar zijn er slechts 9 stembureaus in de gemeente Veendam. Dit leidde tijdens de Provinciale Verkiezingen in maart van dit jaar ’s avonds ook tot lange rijen bij bijvoorbeeld VanBeeresteyn en bij de Wildervanckhal.

Kijk hieronder voor alle stembureaus in de gemeente Veendam-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal