Direct naar de inhoud.

Spandoek CDA in Stadskanaal beklad: ‘Gewoon onfatsoenlijk’

  • door:
  • op:
Het spandoek aan de Van Boekerenweg in Stadskanaal © Agnes Wubs

STADSKANAAL – Een spandoek van het CDA aan de Van Boekerenweg in Stadskanaal is afgelopen nacht beklad door stemmers van de PVV. Op het spandoek is geschreven om te stemmen op de PVV. Ook het gezicht van Henri Bontenbal en de partijnaam is met graffiti besmeurd.

Het spandoek achter het Refaja ziekenhuis in Stadskanaal is eigendom van CDA Stadskanaal. Agnes Wubs, fractievoorzitter van lokale CDA is zeer teleurgesteld. ‘Ik kreeg het bericht vanochtend binnen. Ik ben zeer teleurgesteld. Blijf met je spullen van iemand anders zijn of haar eigendom af.’

Wubs geeft daarnaast ook aan dat ze graag wil dat iedereen eerlijk campagne voert en dat dat nu niet lukt door de aanhangers van een andere partij.

Ook Jalt de Haan, de hoogste kandidaat van de provincie Groningen op de kieslijst van het CDA is ontstemt over de actie. ‘Het is schandalig dat dit gebeurd. Het wordt bijna traditie dat mensen dit doen tijdens de verkiezingen. Het is gewoon onfatsoenlijk.’

Het bord wordt niet alleen gebruikt bij deze verkiezingen maar ook bij voorgaande verkiezingen. Wubs: ‘Aan de ene kant staat ons logo en op de andere kant plakken we per verkiezing een poster. Dat gaat nu niet meer lukken met volgende verkiezingen. We moeten een nieuw doek bestellen.’

Het Knoalster CDA heeft besloten om het bord weg te laten halen. Ook is nog niet bekend of ze aangifte gaan doen van vernieling. De Knoalster partij heeft dinsdagavond een vergadering waar het wordt besproken.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal