Direct naar de inhoud.

PVV de grootste in Borger-Odoorn, opvallend verlies PvdA/GroenLinks

  • door:
  • op:

BORGER-ODOORN – De PVV van lijstrekker Geert Wilders is de grootste partij geworden tijdens de Tweede Kamerverkiezingen in Borger-Odoorn. De PVV pakt 27,8 procentpunt van de stemmen. Opvallend verlies is er voor PvdA/GroenLinks. Zij zakken van 12,9 naar 12,4 procentpunt.

De PVV stijgt juist fors. De partij van Wilders kreeg in 2021 kreeg nog 14 procentpunt van de stemmen. Een stijging van 13,8 procentpunt. NSC stormt naar plek twee met 16,9 procentpunt van de stemmen. De VVD was in 2021 nog de grootste in Borger-Odoorn. Nu dalen de liberalen van 20,8 naar 12,6, maar is daarmee wel de derde partij in Borger-Odoorn.

Opvallend is het verlies van PvdA/GroenLinks van 12,9 naar 12,4. Landelijk lijkt de partij van Frans Timmermans juist winst te boeken. Ook D66 verliest fors in Borger-Odoorn. Zij gaan van 11,2 naar 3,4. De opkomst was 82,1 procent-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal