Direct naar de inhoud.

Wat is er dit weekend te doen in de Veenkoloniën?

  • door:
  • op:

REGIO – Het laatste weekend van de maand november is aangebroken. Dit weekend staat met name in het teken van Sinterklaasintochten, Sinterklaasfeest Ommelanderwijk, The Heck + support Black Fuse bij Podium34 in Borger en Mark Harms & Friends in Odeon Cultuurhuis in Valthermond, de voorstelling ‘De klucht van Sinterklaas (3+)’ bij Theater Geert Teis en de voorstelling ‘Sneeuwbeesten’ in Theater vanBeresteyn in Veendam. Daarnaast zijn er ook andere leuke uitjes in de Veenkoloniën.

Sinterklaasintocht 25 november
Nadat Sinterklaas vrijdagavond 24 november van 18.00 tot 19.00 uur een feestje heeft gevierd in de Drijscheer in Alteveer, heeft Sinterklaas een drukke dag.

Sinterklaas begint om 10.00 uur in Odoorn. Daar zal hij in een optocht door het dorp gaan. Hij begint in de speeltuin Sleedoorn en op verschillende hoeken zal Sinterklaas stoppen om kinderen te ontmoeten.

Om 13.00 uur komt de goedheiligman aan in Wildervank bij de sluis aan de Bareveldstraat.

Op datzelfde tijdstip is hij te zien in Musselkanaal bij Klain Klappie en op het Willem Diemerplein. DJ Hermen zal hem verwelkomen op het plein.

Ook is hij om 13.00 uur in Mussel. Sinterklaas maakt met zijn pieten een rondrit door de bebouwde kom van het dorp. Alle kinderen tot en met groep zes van de basisschool zijn van harte welkom om hem te verwelkomen op het grasveld op de hoek van de Laakstraat/Rietstraat. Daar zal hij omstreeks 14.15 uur zijn.

Daarnaast is hij om 13.00 uur ook bij het gemeentehuis in Exloo. Daarna kan iedereen naar het dorpshuis gaan voor een voorstelling en de bietendisco.

Op 25 november om 13.30 uur komt Sinterklaas samen met de pieten naar Onstwedde. Omdat de haven niet diep genoeg is voor de stoomboot heeft hij ander vervoer geregeld en zal hij op De Woldbrink arriveren. Vanaf De Woldbrink gaat iedereen in een optocht met muziek door het dorp.

Om 14.00 uur is de Sint in Nieuw-Buinen. De kinderen zijn al vanaf 13.30 uur welkom in het dorpshuis. Sinterklaas en zijn pieten komen een half uurtje later aan.

Hij zal het gehele weekend te zien zijn bij de STAR in Stadskanaal. Het vorige weekend was hij in Veendam in de trein gestapt. Dit weekend doet hij dat in Stadskanaal. Samen met de Sint en zijn pieten kun je een ritje maken met de stoomtrein. Daar gebeurt van alles onderweg. Kaarten reserveren kan via de website van de STAR.

Sinterklaasfeest Ommelanderwijk
Op zaterdag 25 november wordt er in het dorpshuis ‘de Molenwiek’ in Ommelanderwijk een sinterklaasfeest georganiseerd. Het Sinterklaasfeest wordt sinds de jaren 80 al georganiseerd in Ommelanderwijk. Het team van de jeugdcommissie bestond in begin 2023 nog uit 4 leden, waarvan er 3 zullen stoppen gezien de leeftijd van hun eigen kinderen. “Er zijn gelukkig 4 nieuwe enthousiaste vrijwilligers gevonden waarmee we in 2024 wederom leuke dagen kunnen organiseren voor de jeugd!”, schrijft de organisatie aan RTV1.

“In de ochtend is er een bijeenkomst voor kindjes vanaf 2 jaar tot en met groep 5. Muziek, pepernoten, leuke cadeautjes maar vooral sint en zijn pieten voor de kinderen niet kunnen ontbreken. We gaan zingen en dansen en de Sint komt dan om 10 uur. De Sint heeft zelf nog een agenda zoals bijvoorbeeld het zoeken naar verdwenen cadeau’s, gedichtjes (ingestuurd door ouders) oplezen etc. De kinderen kunnen worden gebracht om 9.45 en opgehaald om 11.15. Mocht een kindje het nou heel spannend vinden, kan er een papa of een mama aanwezig blijven, voor onze beeldvorming wel handig als dit wordt aangegeven bij de aanmelding”, vertelt de organisatie.

“In de middag/avond is er een bingo voor de net even wat oudere kinderen waarbij leuke prijsjes te winnen zijn. De kinderen krijgen allemaal een patatje met wat lekkers tussen de bingo rondes door. Deze activiteit duurt van 17:00 tot 19.00 en is voor kinderen vanaf groep 5 tot en met 16 jaar”, aldus de organisatie.

Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar jeugdcom@hotmail.nl of telefonisch via 0648568048. 

The Heck + support Black Fuse in Borger
The Heck + support Black Fuse spelen op zaterdag 25 november bij Podium34 in Borger. Black Fuse komt uit Groningen, en roots in Borger, werd opgericht in 2015 en speelt een vette mix van stoner-rock, sludge en metal, geïnspireerd door bands als Black Sabbath, Kyuss, Red Fang en Monster Magnet. Noem het “Desert Rock”, “Muscle Car Stoner”,”Desert Punk”, schrijft de organisatie op hun website.

De avond begint om 20:30 uur. Er zijn nog kaarten beschikbaar.

Harms & Friends in Valthermond
Op zaterdag 25 november spelen Harms & Friends bij Odeon Cultuurhuis in Valthermond. Jazz trompettist Mark Harms zal deze avond met een 6-koppige band een mooi divers programma ten gehore brengen. Wist u dat alle muzikanten elkaar kennen van het conservatorium van Zwolle? Maar jazz, dat is toch van die ‘ouwe l*llen’ muziek? Toch dat soort muziek wat alleen maar dat snelle gefrutsel is? Nee!

Volgens de organisatie is Jazz geïmproviseerde muziek, en daar probeert deze groep u de hele avond in mee te slepen. Niet alleen mooie stukken van bekende jazz musici zoals Miles Davis en Chet Baker worden ten gehore gebracht, ook kunt u luisteren naar eigen werken.

De avond begint om 20:00 uur. Er zijn nog kaarten beschikbaar.

De klucht van Sinterklaas (3+) bij Theater Geert Teis in Stadskanaal
Op zondag 26 november vindt de voorstelling ‘De klucht van Sinterklaas (3+) plaats in Theater Geert Teis in Stadskanaal. Wat gebeurt er met Sinterklaas (Jon van Eerd) en zijn Pieten als het Grote Boek verdwijnt? Sinterklaas is dan wel een wijs man, maar niet zo wijs dat hij álles kan onthouden wat daarin staat. In het paleis is al dagen een verdacht figuur gesignaleerd en elke dag verdwijnt er wel iets. Maar dan schieten Tonnie en Ronnie te hulp om het sinterklaasfeest te redden.

Voorafgaand aan de voorstelling kun je in het theater terecht in de KidsClub Zone waar je kunt knutselen, tekenen en lezen. Ook zijn er schminkers van de McDonald’s aanwezig die je omtoveren tot een heuse roetveegpiet! De speciale activiteit is het versieren van je eigen pieten strooizakje. In de Kids Club liggen katoenen strooizakjes en textielstiften, zodat je er helemaal je eigen kunstwerk van kunt maken. Laat je strooizakje vooral liggen in de KidsClub, want dan kun je hem na afloop van de voorstelling weer gevuld met lekkers ophalen! 

Lid zijn / worden van de Teis KidsClub is helemaal gratis en zonder verplichtingen. Is jouw kind nog geen lid? Schrijf hem / haar dan in middels de aanmeldflyers die zondag bij de KidsClub Zone liggen of doe het eenvoudig online via: theatergeertteis.nl/kidsclub

De voorstelling begint zondag om 13:30 uur. Volgens de organisatie zijn er nog kaarten beschikbaar.

Sneeuwbeesten in Theater vanBeresteyn in Veendam
Op zaterdag 25 november spelen het hypermuzikale cabaretduo Maartje en Kine de voorstelling ‘Sneeuwbeesten’ in Theater vanBeresteyn in Veendam. Maartje en Kine bezorgen u een wervelend midwinterfeest. Het hypermuzikale cabaretduo, dat evenveel van Schubert als van Frans Bauer houdt, neemt u daarbij mee op een vlucht langs alle continenten en laat horen en zien hoe men daar het feest van het Licht viert. Verwacht een rijke avond vol poëzie, kolder, kerstklassiekers én betoverende sages. Bovendien zijn er gastoptredens van bekende en onbekende Nederlanders. En alsof dat nog niet genoeg is, Gospelkoor Dabar zingt ook mee in de voorstelling! Kortom: ‘SNEEUWBEESTEN’ is een flonkerende voorstelling voor de donkere dagen. Humoristisch én ontroerend, virtuoos én verrukkelijk plat, schrijft de organisatie op hun website.

De voorstelling begint zaterdagavond om 20:15 uur. Volgens de organisatie zijn er nog kaarten beschikbaar.

Voor meer activiteiten en evenementen in de gemeenten Borger-Odoorn, Stadskanaal en Veendam kunt u vinden op onze website.
-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal