Direct naar de inhoud.

2e editie Let The Sitxties Roll groot succes: ‘Alleen maar lachende gezichten’

  • door:
  • op:
Hollands Verdriet tijdens Let The Sixties Roll. | Foto: Let The Sixties Roll

VEENDAM – In Grand Café Java in Veendam was zaterdag de tweede editie van het muziekfestival Let The Sixties Roll. Met de Haagse band The Clarks, met een geweldige vertolking van het nummer Radar Love, The Fortunate Sons (CCR) en Them Dirty Dimes als topbands kwam het publiek volop aan zijn trekken.

Het festival was met 1200 verkochte kaarten helemaal uitverkocht. ‘We hebben alleen maar vrolijke gezichten gezien,’ zo vertelde medeorganisator Hans Stuut na afloop. Dit jaar waren er wel wat minder bezoekers dan vorig jaar tijdens de eerste editie. ‘We hebben bewust voor wat minder bezoekers gekozen. Vorig jaar was het in een aantal zalen te druk. Door enkele zalen enigszins te reguleren liep alles nu beter door.’

Met het optreden van Bonnie St.Claire kwam halverwege het festival de stemming er al goed in en wat zijn hoogtepunt bereikte met de laatste band Hollands Verdriet, waarbij volop werd meegezongen en gedanst.

Bonnie St. Claire tijdens Let The Sixties Roll. | Foto: Let The Sixties Roll

Aandacht voor lokale bands

De organisatie had naast de drie topbands ook lokale en regionale bands geboekt. The Happy Tunes, met de Veendamse zangeres Gina de Boer, Hot Me! (uit Zuidwending) en Rock Uut Wildervank (kortweg R.U.W.) vermaakten de bezoekers opperbest. En niet te vergeten jazzpianist Rein de Graaff uit Veendam en zangeres Marcella Hendriks. ‘De sfeer was geweldig. Niet alleen voor het publiek, maar zeker ook voor de bands. Die speelden in volle en gezellige, knusse zalen,’ aldus Stuut.

De organisatie houdt nog een slag om de arm of er ook een derde editie van Let The Sixties Roll komt. ‘We moeten de tweede editie nog evalueren, maar de melding vanuit het publiek was duidelijk: die willen dat we hiermee doorgaan.’-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal